Încep protestele în Sănătate! Asistenții medicali, nemulțumiți că nu le-au crescut salariile cum ar fi trebuit

0
154
Asistenții medicali, membri ai ai SANITAS, sunt hotărîți să declanșeze protestele. Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS s-a întrunit la București, iar liderii judeţeni, care reprezintă drepturile a peste 100.000 de membri de sindicat din sănătate şi asistenţă socială, au decis declanșarea protestelor.

Astfel, în perioada 20 februarie – 1 martie, vor fi convocate comisiille de dialog social de la nivelul Prefecturilor şi vor fi organizate pichetări în plan județean. După aceea, vor începe protestele în Capitală, respectiv pe 6 martie pichetarea Ministerului Finanţelor Publice, pe 13 martie pichetarea Ministerului Sănătăţii, iar pe 20 martie pichetarea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale. Calendarul stabilit de sindicaliști prevede un amplu miting în București, pe 3 aprilie. Sindicaliștii din sănătate spun că salariile di sistem nu au crescut, din ianuarie, așa cum ar fi trebuit, conform legilor în vigoare.

Federația SANITAS cere eliminarea din plafonul de 30% a indemnizaţiei de hrană şi a sporului pentru asigurarea continuităţii activităţii în unităţile sanitare şi de asistenţă socială, calcularea sporurilor şi a gărzilor la salariul de bază actual pentru toţi salariaţii din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială, asigurarea finanţării creşterilor salariale prin transfer de la bugetul fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, includerea contravalorii indemnizaţiilor pentru concediile de odihnă şi pentru concediile medicale în suma salariilor de bază de la nivelul ordonatorului de credite, eliminarea inechităţilor în ceea ce priveşte aplicarea Regulamentului de sporuri, corectarea inechităţilor din Legea 153/2017 şi includerea în Anexa II a tuturor categoriilor de personal din sănătate şi asistenţa socială, precum și negocierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul Sectorului – Sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.