Începând din 2023, microbuzele care asigură transportul județean de persoane nu mai pot opri în stațiile din Focșani! Ce spun oamenii

0
3173

Primarul Focșaniului le-a dat joi (11 noiembrie) o veste proastă societăților care asigură transportul județean de persoane: începând din anul 2023, microbuzele care fac trasee din toate colțurile Vrancei către municipiul reședință de județ nu vor mai putea opri în stațiile din oraș pentru a prelua călători. Ca să îndulcească pastila, Cristi Misăilă a spus că „într-un viitor nu foarte îndepărtat vom realiza două autogări moderne care se vor transforma în noduri modale pentru călători”. În viziunea șefului administrației locale a orașului de pe Milcov, măsura ar duce la un trafic mai puțin aglomerat dar și la reducerea poluării, obiective asumate prin contractele de finanțare cu Uniunea Europeană. Primarul a postat pe Facebook rezumat al discuțiilor cu transportatorii iar reacțiile nu au întârziat să apară. Au fost și păreri pro, de la susținători ai primarului social-democrat, însă au fost și destule opinii contra. Pe bună dreptate, unii dintre cetățeni au făcut observații extrem de pertinente în legătură cu efectul pe care îl are măsura de a interzice microbuzelor de a opriîn stațiile din Focșani. Oamenii l-au întrebat pe Cristi Misăilă dacă s-a gândit la cei care fac naveta la Focșani, fie ei elevi sau persoane adule, nevoiți să-și găsească un alt mijloc de transport către destinație (școală sau serviciu) de la autogară, amplasată la ieșirea din Focșani. Maimult decât atât, oamenii au făcut o observație de foarte mult bun simț, și anume că nu microbuzele sunt cele care poluează, ci numărul mare de autoturisme din municipiu.

Acestea sunt doar câteva dintre opiniile exprimate de vrânceni pe pagina de Facebook a primarului Cristi Misăilă. După cum se poate vedea, măsura pe care primarul Focșaniului vrea să o pună în aplicare din 2023 este departe de a fi cea mai potrivită pentru nevoile oamenilor care fac naveta în municipiu. Desigur, suntem convinși că până în 2023, edilul va perfecta ideea astfel încât să mulțumească pe toată lumea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.