Începe concursul pentru funcțiile de conducere din instanțe. Cine sunt judecătorii care vor să conducă Tribunalul Vrancea

0
577

Consiliul Superior al Magistraturii a decis să organizeze un nou examen pentru ocuparea funcțiilor de conducere din instanțe, la noi în județ fiind scoase la concurs cele de la Tribunalul Vrancea, Judecătoria Focșani și Judecătoria Panciu. Concurență este însă doar pentru funcția de președinte al Tribunalului Vrancea, unde s-au înscris și au fost admiși pentru a participa judecătorii Săndina Mariana Croitoru și Dinu Jelea. Acesta din urmă este la acest moment vicepreședintele instanței, în vreme ce colega sa a fost vicepreședinte în urmă cu câțiva ani. În prezent, președinte al tribunalului este judecătorul Daniela Matache, iar aceasta va participa la concurs pentru funcția de vicepreședinte. De menționat că un concurs de acest gen a mai fost anunțat și a avut loc în luna august, când singurii candidați înscriși pentru funcțiile de conducere de la tribunal au fost judecătorii Jelea – pentru președinte, și Matache – pentru vicepreședinte, însă ulterior și-au retras candidaturile. Înscris la acea dată în concurs a fost și judecătorul Cătălin Constantin Crăciun, pentru funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Focșani. La acea dată, judecătorul nu a mai apărut ulterior pe lista de repartizare în săli a candidaților care urmau să susțină proiectul. Pentru acest concurs, judecătorul Crăciun și-a depus din nou dosarul pentru funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Focșani. Potrivit informațiilor furnizate de CSM, o funcție vacantă de conducere mai era la Judecătoria Panciu, cea de președinte, însă nu a existat niciun judecător dornic să susțină probele. Instanța de la Panciu este în acest moment condusă de judecătoarea Irina Victoria Șerbănuț, căreia tocmai ce i-a fost prelungită delegarea în funcția de președinte, „începând cu data de 16.10.2020, până la ocuparea funcţiei, prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.

Revenind totuși la concurs, probele vor demara pe 25 octombrie, când candidații vor susține testarea psihologică – probă scrisă, între 27 și 1 noiembrie este programată testarea psihologică, evaluarea capacității candidaților de a lua decizii și de a-și asuma răspunderea și verificarea rezistenței la stres – interviu, între 11 și 19 noiembrie va avea loc susținerea proiectului referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere, iar ulterior, pe 22 noiembrie – susținerea testării scrise privind managementul, comunicarea și resursele umane. În teorie, rezultatele vor finale vor fi afișate pe 7 decembrie, dat fiind că acest calendar este unul estimativ.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.