Începe Postul Crăciunului

0
188
Postul Crăciunului începe pe 15 noiembrie și se va încheia pe 24 decembrie.

În Postul Crăciunului vor fi mai multe zile cu dezlegare la peşte şi preparate din peşte, vin şi untdelemn, respectiv în toate zilele de sâmbătă şi duminică, dar și în zilele de sărbătoare.

Prima zi de dezlegare la peşte din postul Crăciunului va fi 21 noiembrie, când e Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Vor urma Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie, Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie și pe 13 decembrie Sfântul Ierarh Dosoftei, mitropolitul Moldovei.

Ultima zi în care se mănâncă peşte în postul Crăciunului este 18 decembrie, de Sărbătoarea Sfântului Cuvios Daniil Sihastrul. În Ajunul Crăciunului se ţine post negru.

Postul Crăciunului este al doilea ca importanță după Postul Paștelui, dar este mult mai ușor de ținut, date fiind numeroasele dezlegări pe care le au credincioșii de-a lungul celor 40 de zile de post.

 

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.