Începe „Şcoala altfel”! Ce vor face elevii în această săptămână!

0
485

Elevii au de luni activităţi extraşcolare în cadrul programului „Şcoala altfel”, în timp ce alţii participă la olimpiadele naţionale, după care, din 23 aprilie, toţi intră în vacanţa de primăvară, care durează până în 3 mai.

În cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, au loc activităţi culturale, tehnico-ştiinţifice, sportive, sau de educaţie pentru cetăţenie democratică, pentru promovarea valorilor umanitare (inclusiv voluntariat, caritate, implicare activă în societate, responsabilitate socială, relaţii şi comunicare).

De asemenea, se pot organiza activităţi de educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos (inclusiv referitoare la dependenţă de calculator, siguranţă pe internet); activităţi de educaţie ecologică şi de protecţie a mediului (inclusiv colectare selectivă, economisirea energiei, energie alternativă);  activităţi de educaţie rutieră, PSI, educaţie pentru reacţii corecte în situaţii de urgenţă.

Aceste activităţi vor fi cât mai diversificate, constând din teatru, dans, muzică, arte plastice, educaţie media şi cinematografică; competiţii organizate la nivelul şcolii, al grupurilor de şcoli, al localităţii sau al judeţului; mese rotunde, dezbateri; activităţi de voluntariat sau de interes comunitar;  campanii antitutun/antialcool/antipoluare/de prevenire a delincvenţei juvenile/de prevenire a traficului de persoane; proiecte comunitare, de responsabilitate socială; schimburi de experienţă;  vizite de studii; tabere/şcoli de creaţie sau de cercetare; parteneriate educaţionale şi tematice la nivel de unităţi de învăţământ, pe plan intern şi internaţional, pentru dezvoltarea aptitudinilor pentru lucrul în echipă şi în proiecte.

Elevii revin la şcoală miercuri, 4 mai. Semestrul al doilea se încheie în 24 iunie, iar vacanţa de vară durează din 25 iunie şi până în 11 septembrie.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.