Începe școala, DSP dă start controalelor în unitățile de învățământ din Vrancea

0
240

interior scoala - Începe școala, DSP dă start controalelor în unitățile de învățământ din Vrancea

Odată cu începerea cursurilor, inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea dau start verificărilor. Specialiștii vor controla toate unităţile de învăţământ din judeţ, pentru a vedea condițiile în care învață copiii.

Inspecțiile se vor derula la ordin ministerial până la jumătatea lunii octombrie și vor viza respectarea condiţiilor igienico-sanitare din sălile de clasă, dacă mobilierul ester adecvat, dacă iluminatul este în regulă și nu-i afectează pe școlari, dacă micuții sunt în siguranță atunci când sunt la școală.

O atenție deosebită în timpul controalelor se va acorda grupurilor sanitare și asigurării apei potabile. Inspectorii vor verifica și unitățile de catering care sunt în contract cu unitățile de învățământ, dar și cabinetele medicale școlare.

În Vrancea, din totalul celor 508 de unități de învățământ, 182 au autorizații sanitare de funcționare. Pentru a obține autorizație sanitară de funcționare, o unitate școlară trebuie să depună documentația la DSP, care efectuează verificări pe teren. Inspectorii DSP decid în urma controalelor la fața locului dacă unitatea de învățământ primește sau nu autorizația.

Cele mai multe școli care nu au autorizație de funcționară nu au apă potabilă, au toaletele în curtea școlii ori nu au spații de depozitare a produselor din cadrul programului guvernamental “cornul și laptele”

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here