Indemnizaţiile pentru adulţii cu handicap ar putea fi majorate 

0
556

Indemnizațiile pentru adulții cu handicap ar putea fi majorate. În acest sens, liberalii au iniţiat două proiecte. Unul dintre proiecte prevede ca adulţii cu handicap grav, accentuat sau mediu să aibă indemnizaţii mai mari, altul prevede ca aparţinătorii adulţilor cu handicap grav sau accentuat să fie scutiţi de de plata impozitelor pe clădirile de domiciliu sau pe maşini. Astfel, aadulţii cu handicap grav vor avea venituri egale cu salariul minim pe economie, adulţii cu handicap accentuat 50% din salariul minim, iar adulţii cu handicap mediu în cuantum de 25% din salariul mimin, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere publică pe site-ul Senatului. Proiectul este susţinut de 36 de parlamentari PNL.

De asemenea, proiectul de lege prevede actualizarea anuală a cuantumului drepturilor cu indicele creşterii preţurilor şi cu indicele creşterii salariului minim pe economie.

Potrivit normelor în vigoare, adulţii cu handicap grav încasează 340 de lei pe lună, cei cu handicap accentuat 272 de lei, iar adulţii încadraţi în grad de handicap mediu, 39 de lei lunar.

În România sunt în jur de 700.000 de persoane adulte cu handicap, potrivit unei statistici publicată de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi.

Senatul este prima cameră sesizată în cazul ambelor proiecte de lege, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.