Indivizii care au jefuit zeci de oameni prin metoda “Pomana”, trimiși în judecată. Gruparea a acționat și în Vrancea

0
190

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au trimis în judecată 32 de persoane pentru că au prejudiciat 68 de oameni, din mai multe judeţe inclusiv din Vrancea, cu peste o jumătate de milion de euro, prin metoda “Pomana”.

În perioada mai – septembrie 2016, gruparea a acţionat în mod coordonat şi organizat săvârşind 68 de tâlhării şi furturi din locuinţe în timp ce ofereau de pomană.

Aceştia abordau victimele infracţiunilor, de cele mai multe ori persoane vârstnice, trecute de 80 de ani şi, pretextând că oferă alimente, de pomană, în memoria unei persoane decedate sau oferindu-se să cumpere bunuri uzate la preturi avantajoase, le-au câştigat acestora încrederea şi au pătruns în locuinţele victimelor.

“Intrau de regulă la bătrâni de peste 80 de ani şi spuneau că au fost trimişi de o vecină care dă de pomană pentru unchiul ei decedat. Ofereau produse alimentare, dar şi suma de 200 de lei de pomană. Totuşi, bancnota pe care o aveau era de 500 de lei şi cereau restul, spunând că trebuie să dea de pomană şi la vecina. De regulă, bătrânii cădeau în plasă, luau bancnota de 500 de lei, dădeau restul şi cu ocazia asta ei vedeau unde sunt ţinuţi banii. Persoana respectivă era pusă să zică o rugăciune de mulţumire cu unul dintre participanţi şi cât timp spunea de trei ori «Tatăl Nostru», cam asta era media, se colecta cam tot de prin casă de către cel de-al doilea participant”, au explicat procurorii.

Toţi participanţii la aceste infracţiuni umblau cu mănuşi, schimbau des telefoanele şi maşinile pentru a nu putea fi depistaţi. De asemenea, dacă victimele se prindeau că sunt jefuite, atunci erau şi agresate.

Gruparea respectivă a acţionat în judeţele Constanţa, Galaţi, Vrancea, Giurgiu, Gorj, Vâlcea, Olt, Călăraşi, Argeş, Prahova, Mehedinţi, Cluj precum şi în municipiul Bucureşti, sustrăgând astfel  bijuterii din aur, bunuri de valoare şi importante sume de bani, valoarea totală a prejudiciului fiind de peste 500.000 de euro.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Constanţa pentru soluţionare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.