Inflația o ia la vale! Cu cât s-au scumpit produsele de consum în ultimul an!

0
198

Datele făcute publice de Institutul Național de Statistică reflectă fără dubii că guvernanții au scăpat hățurile și că inflația a luat-o razna cu o rată ce depășește 10% doar pe luna martie. Haosul prețurilor a fost declanșat de majorarea gazelor cu 46% și scumpirea alimentelor cu 11,2% față de aceeași perioadă a anului 2021. Așadar, după ce gazele naturale au ajuns până la poarta Sfântului Petru, au pornit să urce prețul cartofilor, combustibililor, uleiului, mălaiului etc. Prin urmare, creșterea indicelui prețurilor de consum peste „pronosticurile” Băncii Naționale și peste ținta de inflație a forțat BNR să scumpească banii, măsură care va atrage după sine și majorarea ratelor la creditele în lei luate înainte de 2019 și ancorate la ROBOR.

Specialiștii în domeniu cred că „înzdrăvenirea” economică a României se va face cu pași de melc în 2022, creșterea PIB-ului fiind estimată la sub 2% în acest an. De asemenea, pe măsură ce inflația erodează veniturile reale, politica monetară se va înăspri și problemele lanțului de aprovizionare s-ar putea dezvolta în continuare.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.