Informare meteo: Ploi, ninsori la munte şi polei, până luni dimineaţă

1
224

Week-end capricios din punct de vedere al vremii. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o informare meteo de ploi, ninsori la munte şi depuneri de polei. Atenționarea va intra în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 23.00, și va fi valabilă până luni dimineaţă, la ora 10.00.

În acest interval, în jumătatea de sud a ţării şi local în centru şi nord-est vor fi precipitaţii. În sud-vest, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 l/mp şi izolat, mai ales la munte, 25 – 30 l/mp. Conform ANM, în nordul şi vestul Olteniei, nord-vestul Munteniei, Munţii Banatului şi local în Carpaţii Meridionali vor fi mai mult ninsori şi se va depuneun strat nou consistent de zăpadă. De asemenea, vântul va avea intensificări temporare, mai ales pe crestele montane înalte, spulberând zăpada.

În zonele joase din Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, sudul şi centrul Moldovei, vor fi precipitaţii mixte, care vor favoriza depuneri de polei, mai arată meteorologii.

1 COMENTARIU

  1. DA ! e bine de stiut ca vremea se va inrautati in zilele urmatoare , sper ca administratia locata sa fie pregatita si sa nu auzim iarasi vesnica “am fost luati pe nepregatite“ , sper sa nu aud asa si sa avem toate drumurile curatate si sa se circule bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here