Informații interesante și mai puțin cunoscute despre Belgia!

0
153

Belgia este o țară aflată în nord-vestul Europei, având granițe cu Germania, Olanda, Franța și Luxemburg. Este una dintre cele mai mici și mai dens populate țări europene și a fost, încă de la independența sa din 1830, o democrație reprezentativă. Inițial, Belgia avea o formă unitară de guvernare. Cu toate acestea, în anii 1980 – 1990, s-au luat măsuri pentru a fi transformată într-un stat federal cu puteri împărțite între regiunile Flandra, Valonia și Regiunea Bruxelles.

Belgia este membru fondator al Uniunii Europene și găzduiește majoritatea instituțiilor representative.

Ca oricare altă țară din lume, și Belgia se bucură de o istorie îndelungată și plină de numeroase evenimente notabile și interesante, dar și acțiuni demne de cartea recordurilor. Mai jos aveți o compilație cu mai multe informații interesante și, cel mai probabil, mai puțin cunoscute despre Belgia.

Teoria Big Bangului, ce descriere originea unviersului, a fost emisă de un belgian. Preotul și fizicianul Georges Lemaitre a emis această idee, pentru prima dată, în 1927. Însă, teoria a fost ulterior atribuită lui Edwin Hubble, doi ani mai târziu, după publicarea teoriei emis de Georges Lemaitre.

Bărbații belgieni sunt pe locul secund când vine vorba de media la înălțime, după olandezi. Belgienii au 181.7 cm, în timp ce olandezii au o înălțime medie de 182.5 cm. În schimb femeile din Belgia au o înălțime medie de 165.5 cm, fiind astfel poziționate pe poziția 21 într-un clasament stabilit la nivel mondial.

Se spune că primul zgârie-nori din Europa a fost construit în Belgia. Clădirea a fost atestată în 1928, cunoscută sub denumirea de Torengebouw, și se află în Antwerp. Până în 1940, a ceasta a fost cea mai înaltă clădire de pe continentul european, când a pierdut poziția fruntașă îș fața clădirei Terazza Martini a fost deschis în Genova, Italia.

Belgia este cunoscută ca centru de comerț și cultură încă din Evul Mediu. Chiar și jocurile de noroc au o moștenire impresionantă. Istoricii au descoperit documente referitoare la jocuri de cărți și la loterii existente în Belgia încă din 1300. În prezent, jocurile de noroc sunt încă la fel de active și la fel de populare, deși cu siguranță mai reglementate acum decât în ​​vremurile de demult.

În 2011 au fost acreditate primele cazinouri online Belgia, spre deosebire de multe alte țări europene care au reglementat în mod eficient toate activitățile de jocuri de noroc online cu mai mulți ani înainte. De exemplu, România a început să reglementeze cazinourile online încă din 2009.

În Belgia se află cea mai lungă linie de tramvai din lume. Aceasta poartă denumirea de Kusttram și are o lungime de 68 kilometri. Se întinde la granițele cu Franța și Olanda și are 68 de stații. În sezonul de vară, frecvența tramvaielor este la fiecare 10 minute.

În Belgia se regăsesc 120 de organizații guvernamentale internaționale, peste 1400 de organizații neguvernamentale, 181 de ambasade, peste 2000 de organizații multinaționale, sediul Uniunii Europene și al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Rețeaua de autostrăzi din Belgia poate vi văzută ”de pe lună”, aceasta fiind 100% iluminată. Belgia este una dintre cele 10 țări ce se bucură de cea mai mare densitate rutieră și feroviară.

Belgia este vestită pentru faimoasa ciocolată, având o istorie vastă de peste 400 de ani în această industrie. Primele dovezi ale producției de ciocolată în Belgia datează din 1635. În prezent, Belgia produce peste 2000 de tone de ciocolată în fiecare an. Cred că ați auzit de ciocolata belgiană, ce stă la baza multor prăjituri.

Prin prisma acestor informații, probabil Belgia devine mai atractivă încât să vă planificați o viitoare călătorie în această țară.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.