Inscrierea in clasa pregatitoare, in linie dreapta

0
425

aniversare scoala iancului

Aproape jumătate dintre viitorii boboci de clasa 0 au fost înscriși la școală în numai o săptămână. Majoritatea școlilor din mediul urban și-au format clasele încă din prima săptămână de înscrieri. În școlile de la țară, în schimb, numărul dosarelor depuse de părinți până acum este mic, comparativ cu situația din mediul urban. Conform unui raport al IȘJ Vrancea, înaintat către Ministerul Educației și Cercetării, într-o singură săptămînă au fost înscriși 1441 de elevi.

Clasa pregătitoare se va organiza atât în şcoli, cât şi în grădiniţe, în funcţie de spaţiul disponibil, dar autorităţile din învăţămînt dau asigurări că nu vor exista diferenţe între clase, indiferent unde vor fi acestea.

Părinţii mai au la dispoziție mai puțin de două săptămâni pentru a-și înscrie copiii la clasa pregătitoare. Locurile se ocupă cu prioritate de elevii care locuiesc în zona arondată unităţii de învățământ respective, iar dacă solicitările depăşesc numărul de locuri, departajarea se va face în funcţie de o serie de criterii stabilite prin lege. Dar, prioritate la înscriere au copiii cu handicap, orfanii, copiii proveniţi din centre de plasament, aflaţi în plasament familial precum şi copiii care au un frate sau o soră înmatriculat deja în unitatea de învăţământ respectivă. Pe lângă aceste criterii generale fiecare școală are criterii specifice, aplicabile atunci când criteriile generale nu duc la o departajare. Domiciliul cît mai apropiat de unitatea de învăţămînt este de departe criteriul principal pentru înscriere.

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc 6 ani până pe 31 august. Copiii care vor împlini vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie- 31 decembrie 2015 pot fi înscriși în clasa zero la cerere şi doar dacă au primit permisiunea de a urma cursurile primei clase de învăţământ primar în urma unei evaluări psihosomatice. Conform planului de școlarizare, în Vrancea vor funcționa din toamnă peste 170 de clase pregătitoare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.