Înscrierea sau retragerea de la orele de religie se face prin cerere scrisă a părinţilor

0
230

ora religie copii scoala - Înscrierea sau retragerea de la orele de religie se face prin cerere scrisă a părinţilor

Noi precizări referitoare la ora de religie. Senatul a decis ca înscrierea şi reînscrierea elevilor la ora de religie să fie posibile în baza unei cereri scrise a părinţilor sau a elevilor majori, aceeaşi procedură fiind valabilă şi la schimbarea opţiunii ori retragerea de la curs.

Proiectul, care modifică Legea educaţiei naţionale în acord cu decizia recentă a Curţii Constituţionale pe această temă, a fost votat cu 119 voturi “pentru” şi 2 “împotrivă”.

“Înscrierea sau reînscrierea elevului pentru a frecventa orele de religie se face prin cerere scrisă a elevului major, respectiv a părintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor. Schimbarea acestei opţiuni sau retragerea se face tot prin cerere scrisă a elevului major, respectiv a părintelui sau a tutorelului legal instituit pentru elevul minor. Situaţia şcolară se încheie, după caz, cu sau fără disciplina Religie”, potrivit proiectului.

Proiectul de lege a fost votat de Camera Deputaţilor în aprilie, Senatul fiind for legislativ decizional.

Curtea Constituţională (CC) a decis, în 12 noiembrie 2014, că articolul 18, alineatul 2, teza I din Legea educaţiei naţionale privind obligaţia unei cereri pentru ca un elev să nu participe la ora de religie este neconstituţional, oficiali ai CC precizând că, urmare a hotărârii, o astfel de solicitare va trebui depusă de cei care vor să studieze disciplina.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here