Inspectorii ANAF, tot mai hăituiți. O mașină a inspectorilor, atacată cu pietre la Vama Veche

0
447

inspectori antifrauda

Nu e ușor să fii inspector ANAF. Dovadă stau numeroasele situații în care inspectorii Agenției, puși și ei pe fapte mari,  hotărâți să închide magazine și localuri și să dea amenzi cu nemiluita deși nu întotdeauna e cazul, ajung să fie huiduiți ori chiar atacați.  În mini-vacanța de 1 Mai, poliţiştii constănţeni au deschis un dosar penal după ce parbrizul unei maşini a ANAF a fost spart cu o piatră aruncată de un turist, în timpul controalelor făcute de inspectorii antifraudă la Vama Veche.

Până în prezent, autorul acestui gest nu este cunoscut, oamenii legii desfăşurând cercetări pentru identificarea lui.

De altfel, reprezentanţii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au postat pe pagina de Facebook a instituţiei un mesaj referitor la aceste controale, în care se arată că agenţii economici de pe litoral fiscalizează încasări zilnice de sute de mii de lei.

Efectul controalelor Direcţiei Antifraudă: localurile de pe litoral fiscalizează încasări zilnice de sute de mii de lei. Un club din Mamaia a înregistrat vânzări fiscalizate de peste 221.000 de lei într-o singură seară. La începutul săptămânii viitoare vă vom prezenta rezultatele verificărilor desfăşurate la nivel naţional în timpul minivacanţei de 1 Mai”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Reprezentanţii Direcţiei Antifraudă au mers, de 1 Mai, în Vama Veche, unde au fost întâmpinaţi cu ostilitate de către o parte dintre turişti. Astfel, aceştia au huiduit în momentul în care au văzut maşinile ANAF, scandând „Vine controlul să-şi ia omorul”. La un moment dat, un turist a aruncat cu o piatră către una dintre maşinile ANAF, spărgându-i parbrizul. Echipele de control au verificat timp de câteva ore terasele şi restaurantele din Vama Veche, după care controlul s-a mutat în Mamaia. Zeci de autoturisme ale ANAF au mers cu girofarurile pornite prin staţiune, oprindu-se la diverse localuri pentru ca inspectorii să vadă dacă există nereguli. De asemenea, au fost controlate şi cluburile din staţiune, inspectorii antifraudă dorind să verifice evidenţa contabilă, iar această acţiune a continuat până spre dimineaţă.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.