Inspectorii ITM au mers în control la brutăriile din județ! Ce probleme au fost descoperite

0
669

În vederea realizării obiectivelor stabilite în Planul de măsuri pentru reducerea incidenței muncii nedeclarate și subdeclarate, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea a derulat în perioada 22 – 26 noiembrie 2021 Campania Natională de control pentru identificarea și sancționarea cazurilor de muncă nedeclarată și subdeclarată la angajatorii care își desfășoară activitate în domeniul fabricării produselor de brutărie și a produselor făinoase, precum și în comerțul cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase, în magazine specializate.

Obiectivele principale ale campaniei le reprezintă identificarea și combaterea muncii dedeclarate, a angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor și a tinerilor, creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și angajaților privind necesitatea respectării prevederilor legale și eliminarea neconformităților constatate prin realizarea măsurilor obligatorii de intrare în legalitate . În cadrul acestei Campanii Naționale, inspectorii de muncă din cadrul serviciului control relațiilor de muncă au efectuat 15 acțiuni de control la angajatori ce desfășoară activitate în domeniile menționate anterior. Inspectorii de muncă au constatat 19 neconformități față de prevederile legale, aplicând sancțiunile contravenționale incidente.

Dintre măsurile dispuse de inspectorii de muncă amintim obligația angajatorilor de a păstra la locul de muncă o copie a contractului individual de muncă pentru salariații care prestează activitate în acel loc și evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat , cu evidențierea orelor de începere și de sfârșit ale programului și de a supune controlului inspectorilor de muncă aceste documente, respectarea prevederilor Codului Muncii privind repausul săptămânal precum și obligația de a constitui și evidenția în statele de plată a salariilor a salariului net încasat de lucrător . Majoritatea neconformităţilor constatate au fost remediate în timpul controlului, pentru celelalte dispunându-se măsuri cu termene stricte de realizare. Inspectoratul Teritorial de Munca Vrancea a urmărit și creşterea gradului de informare și conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor cu privire la dispozițiile legale în vederea combaterea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2. (sursa: comunicat de presă Inspectoratul Teritorial de Munca Vrancea)

Revelion 2023 Antal Queen 2
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Revelion 2023 SARA Events

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.