Inspectorul de la DGASPC Vrancea, care s-a dat drept preot și a înșelat oameni de bună credință, a fost ARESTAT

0
343

Focșăneanul care a pretins că este preot și că are nevoie de bani pentru a-și salva fiica bolnavă, înșelând astfel zeci de persoane de bună credință, a fost arestat preventiv. Magistrații de la Judecătoria Focșani au decis că e mai bine ca individul care nu se află la prima abatere să stea după gratii în următoarele 30 de zile, el fiind cercetat pentru înșelăciune și tentativă la înșelăciune. Odată cu măsura arestului preventiv, și conducerea DGASPC Vrancea al cărei angajat este individul, va dispune măsuri disciplinare în ceea ce-l privește.

Polițiștii din Vrancea au intrat pe fir, în acest caz, și au dat de urma șarlatanului după ce în decembrie anul trecut  un englez a sesizat că la începutul lunii un bărbat care se recomanda a fi preot, ar fi încercat să-l inducă în eroare prin aceea că fiica sa ar fi fost grav bolnavă și necesita o operație în Germania. Focșăneanul l-a convins pe cetățeanul străin să-i trimită 700 de lire sterline, însă acesta nu i-a dat în final.

Ulterior,  la începutul lunii februarie, un bărbat de origine canadiană, a sesizat aceleași aspecte față de aceeași persoană, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Cu ocazia investigațiilor efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul că în perioada octombrie 2015 – februarie 2017, un bărbat de 35 de ani din municipiul Focșani ar fi apelat un număr de 35 persoane  din țară și din străinătate.

Sub pretextul că ar fi fost preot și pretinzând că ar avea o fetiță grav bolnavă, acesta ar fi solicitat sume importante de bani, o parte din acestea fiind trimise prin serviciile de transfer rapid, prejudiciul total fiind de aproximativ 27188,93 lei.

În urma cercetărilor, polițiștii l-au reținut pe focșănean, ulterior fiind arestat preventiv.

Bărbatul este inspector la Direcția pentru Protecția Persoanelor Adulte cu Handicap  din cadrul DGASPC Vrancea.

El nu se află la prima abatere. În urmă cu doi ani, focșăneanul se prezenta drept preot în cadrul Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei şi solicita diverse sume de bani, folosindu-se de numele instituţiei, spunând că are fiica sau mama grav bolnave și are nevoie de bani pentru a le salva.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.