Instanța a decis: Greva Sanitas, ILEGALĂ

0
95

Tribunalul Bucureşti a decis  că greva generală demarată de Federaţia Sanitas la începutul săptămânii este ilegală, decizia instanţei fiind executorie însă nu şi definitivă. Decizia a fost dată de magistraţi în urma unei plângeri a Ministerului Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a contestat în instanţă greva Sanitas, reprezentanţii instituţiei argumentând, la termenul de joi, că demersul sindical nu a îndeplinit condiţiile legale pentru a putea fi declanşat conflictul de muncă, existând în vigoare un contract colectiv de muncă.

“Suntem în prezenţa unui contract colectiv de muncă în vigoare. Nu se poate declanşa conflict de muncă pe durata unui contract colectiv. Din adresa cu privre la revendicări, nu se îndeplinesc cerinţele. Referitor la revendicările cu privire la ordonanţa 20, acestea nu pot face obiectul unor negocieri. Revendicările nu pot intra în discuţie nici în cazul unui nou contract colectiv de muncă. Greva nu îndeplineşte condiţiile legii pentru a fi declanşată”, a declarat Bogdan Stancu, consilier juridic al Ministerului Sănătăţii, în sala de judecată.

Pe de altă parte, reprezentanţii Sanitas susţin că au întrerupt greva după ce ministerul a solicitat acest lucru, precizând că au respectat paşii legali.

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas au intrat în grevă pe 31 octombrie, pe 1 noiembrie anunţând că suspendă temporar greva având în vedere adoptarea amendamentelor privind legea salarizării în comisiile parlamentare, un alt motiv fiind simularea intervenţiei în caz de cutremur la spitalele trebuie să participe. Grevă general a fost inclusiv în spitalele din Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.