Instanța nu vrea să conserve plasa lui Bacinschi. Încrengăturile unei anchete DNA

0
332

Fostul primar al municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, cercetat de DNA pentru abuz în serviciu, s-a adresat de curând instanței și a cerut conservarea plasei de lumini care face obiectul dosarului instrumentat de procurori. El a chemat în instanță Primăria Focșani, pentru a obliga instituția să nu mai folosească plasa respectivă.

”În perioada decembrie 2013 – ianuarie 2014, inculpatul Bacinschi Decebal-Gabriel, în calitate de primar al municipiului Focșani, cu intenție, a atribuit în mod direct, către o firmă „agreată”, un contract privind obiectivul „Instalații de iluminat ornamental în Piața Unirii – Municipiul Focșani” și ulterior a achitat contravaloarea lucrărilor, deși știa că prețul acestora este supraevaluat. În ambele cazuri, edilul a acționat contrar dispozițiilor legale, rezultatul acestor acțiuni fiind prejudicierea bugetului local cu suma de 356.642 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în cuantum de 246.121 de către societatea respectivă. De menționat este faptul că, la data încheierii contractului, instalarea ornamentelor de sărbători era deja finalizată”, arăta DNA într-un comunicat de presă la scurt timp după începerea anchetei, Judecătoria Focșani a respins cererea lui Bacinschi.

Decizia nu este definitivă. Potrivit unor surse, plasa de lumini care în anii trecuți era agățată de obelisc ar fi montată acum deasupra patinoarului, amplasat în acest an în Grădina Publică.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here