Institutul Naţional de Statistică: Preţurile au scăzut cu 0,2% în luna octombrie

0
200

cumparaturi supermarket - Institutul Naţional de Statistică: Preţurile au scăzut cu 0,2% în luna octombrie

Preţurile producţiei industriale au scăzut în octombrie pe ansamblu cu 0,2% faţă de septembrie, influenţate în principal de piaţa externă, unde preţurile s-au ajustat cu 0,5%, reducerea anuală fiind de 2,6%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Astfel, comparativ cu septembrie, producţia industrială a consemnat preţuri mai mici cu 0,1% pe piaţa internă şi cu 0,5% pe cea externă.

Industria bunurilor intermediare a înregistrat o scădere a preţurilor cu 0,7%, cea a bunurilor de capital şi industria energetică cu 0,1% fiecare, în timp ce industria bunurilor de folosinţă îndelungată a avut preţuri mai mari cu 0,1%, iar cea a bunurilor de uz curent cu 0,2%.

Faţă de octombrie anul trecut, preţurile au scăzut pe ansamblu cu 2,6%, pe fondul reducerii cu 2,5% pe piaţa internă şi cu 3% pe piaţa externă, se arată într-un comunicat al INS.

Scăderi ale preţurilor au fost evidenţiate în industria bunurilor intermediare, cu 2,2%, şi în cea energetică, cu 9,2%.

Industria bunurilor de capital au consemnat o stagnare, iar industria bunurilor de folosinţă îndelungată şi cea a bunurilor de uz curent au avut creşteri de preţuri, cu 1,1%, respectiv 1,6%.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.