Internet gratuit pe bani europeni pentru trei comune din Vrancea

0
954

Comunele Vizantea Livezi, Homocea și Reghiu se numără printre cele 224 de localități din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

Comisia Europeană a anunțat localitățile câștigătoare ale primului apel de proiecte din Programul WiFi4EU, în care au fost alocate 42 de milioane de euro pentru 2.800 de localități din Uniunea Europeană (UE). Bonurile valorice pot fi utilizate pentru a achiziționa și instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în biblioteci, muzee, parcuri sau piețe publice. Costurile pentru întreținerea rețelei vor fi acoperite de localități. Rețelele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal. Localitățile care nu au fost declarate câștigătoare în această rundă, vor avea încă trei oportunități pentru depunerea cererilor de finanțare prin WiFi4EU.

Până în 2020, vor fi alocate în total 120 de milioane de euro din bugetul UE pentru aproximativ 8.000 de localități din toate statele membre. Lista completă cu localitățile câștigătoare o găsiți AICI

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.