Învățământul preșcolar vrâncean este din nou în doliu

0
2302

Zi tristă de iarnă… sâmbătă 16 ianuarie 2021…
Colega noastră doamna Popa Maria, fostă directoare și educatoare la Grădinița Nr.3 Focșani, a plecat în ultima sa călătorie, cea fără întoarcere, lăsându-ne cu inimile împietrite de durere. Păstrăm amintirile adunate în anii mulți pe care i-am petrecut împreună, atunci când cu migală, pasiune și dăruire, creșteam generații de copii, pregătindu-le pentru viață! Model de dascăl, doamna Popa Maria s-a identificat cu profesia de educatoare, făcând din aceasta un crez, pe altarul căruia a slujit cu demnitate, responsabilitate și onestitate. A fost un exemplu si un mentor pentru generațiile de educatoare practicante, pentru părinți și comunitate. În cei 40 ani de activitate a format si pregătit pentru școală și viață numeroase generații de copii, a fost mulți ani director de unitate și metodist al I.S.J.Vrancea. Numeroaselor promoții de eleve ale Liceului Pedagogic Focșani, aflate la început de drum, le-a fost mentor, împărtășindu-le cu profesionalism si dăruire secretele nobilei profesii de educatoare. A făcut parte din elita învățământului preșcolar vrancean, fiind alături de alte colege de generație deschizătoare de drumuri !
Dacă acolo sus în cer există flori, rugăm pe bunul Dumnezeu să îi ofere un buchet din partea tuturor colegelor, practicantelor, foștilor elevi și părinți, ca semn de prețuire și veșnică recunoștință! Fie ca drumul în veșnicie să vă fie lin, să aveți îngerii aproape și Bunul Dumnezeu să vă aibă în grija sa!
Odihna veșnică, draga noastră colegă! Nu vă vom uita niciodată! (postare preluataă de pe profilul de Facebook al dnei educatoare Ecaterina Mihu).
Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu o găsesc la Biserica Sfinții Voievozi din str. Garofitei până marți, 19 ianuarie, când are loc înmormântarea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.