Investiții de peste 130 de milioane de euro ale OMV Petrom în Vrancea și Vâlcea

0
163
OMV Petrom a finalizat două staţii noi de procesare şi comprimare a gazelor în judeţele Vrancea şi Vâlcea.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, este vorba despre o investiţie de peste 130 de milioane de euro. Prin intermediul celor două stații noi, amplasate la Burcioaia, în județul Vrancea, și la Mădulari, în Vâlcea, compania estimează că producţia anuală de gaze procesată ar putea acoperi necesarul pentru circa 330.000 de locuinţe. Investițiile finalizate recent au demarat în urmă cu 4 ani şi vor permite livrarea de gaze în sistemul naţional de transport.

Prin cele două stații, potrivit comunicatului, se procesează circa 7,5% din producţia de gaze a OMV Petrom în România.

”Burcioaia şi Mădulari sunt proiecte gemene în care s-au implementat soluţii standardizate şi de proiectare modulară pentru instalaţiile din Upstream. Proiectele Burcioaia şi Mădulari ne permit să procesăm gaze la o capacitate de până la două milioane de metri cubi standard pe zi şi să livrăm gaze în sistemul naţional de transport, la presiuni ridicate. În plus, ele prelungesc durata operaţiunilor de producţie pe zăcăminte mature, deoarece noile staţii pot prelua gaze la presiuni reduse”, a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom, citat în comunicatul de presă al companiei.

Proiectul stației de la Burcioaia, la fel ca și cel din Vâlcea, a inclus construirea de conducte pentru preluarea gazelor de la zăcăminte, construirea staţiilor pentru uscarea, comprimarea şi măsurarea gazelor, precum şi infrastructura necesară pentru conectarea la sistemul naţional de transport.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.