Investițiile imobiliare, oricând afaceri profitabile

0
117
Imobilele, terenurile, hotelurile cu scop de închiriere reprezintă o afacere cu multă tradiție în spate, care va rămâne mult timp în top investiții profitabile pentru ca achizițiile imobiliare sunt una dintre cele mai vânate afaceri de pe piața din România, iar capitala și alte orașe de dimensiuni mai mari, cât și zonele turistice, rămân cele mai profitabile pentru investițiile de acest fel.

Dar de ce este acest domeniu atât de profitabil? Pentru că deficitul locuințelor de închiriat este mai mare decât oferta, ceea ce face foarte rentabilă achiziționarea unei locuințe în scopul închirierii și revânzarea apartamentului pe termen lung.

Însă, ce presupune să investești în achiziții imobiliare, ce profit generează această afacere, în cât timp îți vei recupera investiția, care sunt avantajele dar și dezavantajele și riscurile la care te expui ca în orice fel de investiție.

De ce să investești în imobiliare?

Pentru că tot ce ai nevoie este o sumă de bani pe care o poți valorifica în loc să o ții în bancă sau în fonduri de investiții și pentru că prin deținerea unui număr mai mare de proprietăți, se poate trăile jer, chiriile colectate fiind o modalitate de a avea un profit lunar.

Odată achiziționată o proprietate, proprietarul se va ocupa de plata ipotecii, a taxelor și costurilor de întreținere a acesteia din chiria percepută. Odată terminate ratele ipotecii, chiri a proprietății poate crește, iar profitul va fi și mai mare.

Criteriile după care un investitor achizitionează o locuință pe care intenționează să o închirieze sunt diferite decât cele în alegerea unei locuințe proprii și, ca în orice business, trebuie avut în vedere publicul țintă, potențialii clienți și nevoile acestora.

Anul construcției, localizarea dar și vecinătățile sunt factori importanți pentru cei care își caută o chirie, dar și pentru că investitorul să aibă profit cât mai mult timp cu putință.

Pentru un investitor, principalele criterii de evaluare a rentabilității unui apartament la momentul achiziționării în scopul închirierii sunt următoarele: prețul de cumpărare vs. valoarea chiriei lunare, zona/cartierul în care este localizat apartamentul, anul construcției blocului, calitatea construcției ansamblului.

Astfel că, cu cât imobilul bifează mai multe dintre criteriile enumerate și oferă mai multe facilități interioare, cu atât locuința va sta mai mult timp ocupată.

În cat timp investiția va fi pe profit?

Investiția va fi recuperată în funcție de chiriași. De aceea, cele mai profitabile imobile sunt casele și apartamentele de la 3 camere în sus, pentru că în astfel de locuințe vor sta mereu oameni care își caută stabilitate și un loc pe termen lung. Aici se pot încadra cu ușurință familiile, mai ales cele cu copii.

La polul opus sunt garsonierele și apartamentele de două camere care prezintă o mobilitate mai mare a chiriașilor, însă au și cea mai mare căutare. Aici rămâne însă dezavantajul că va trebui să te ocupi mai des de reînchiriere, lucru care consumă timp și resurse financiare.

Dacă în locuința închiriată există o mare mobilitate a chiriașilor înseamnă o ocupare constantă, ceea ce duce la venit constant. Astfel, vei economisi bani, timp și energie, pentru că nu va trebui să cauți constant chiriași noi.

Prin urmare, închirierile de apartamente vor fi în continuare un domeniu destul de sigur pe piața din România, datorită cererii mari din partea chiriașilor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.