Ion Ștefan: Administrația Misăilă-PSD, neputința de a accesa bani europeni la Focșani

0
103

Fondurile europene sunt un deziderat pe care administrația pesedistă a lui Misăilă nu îl poate împlini! În timp ce marile orașe din Vestul României, Cluj-Napoca, Oradea, Arad și Timișoara, fac alianțe pentru a aduce mai ușor investiții pe bani europeni pentru comunitățile de acolo, Focșaniul condus de administrația pesedistă a lui Misăilă se complace în incompetență și neputință și ține în sărăcie un oraș întreg.

prim fonduri europene - Ion Ștefan: Administrația Misăilă-PSD, neputința de a accesa bani europeni la FocșaniÎn timp ce orașele din Vest atrag anual zeci de milioane de euro și fac proiecte de infrastructură majore, Primăria Focșani, condusă de pesedistul Misăilă a accesat, în 2018, doar 2.000 euro! Infima sumă este scrisă negru pe alb în documentele oficiale ale Primăriei și Consiliului Local Focșani, de acolo de unde aflăm că municipalitatea și-a stabilit ca în 2018 să atragă 9 milioane lei, adică undeva la 2 milioane euro, prin proiecte menite să dezvolte urbea de pe Milcov. Execuția bugetului local al municipiului Focșani, care se găsește la mapa consilierilor locali focșăneni pentru ședința de săptămâna aceasta, arată realitatea dură: în 2018, Misăilă a atras numai 11.500 lei din fonduri europene, adică undeva la 2.000 euro. Care este motivul? Incompetență? Neputință? Dezinteres? Bătaie de joc la adresa cetățenilor? Sau poate toate la un loc!

Aceste cifre arată clar că Misăilă nu poate mai mult! Și-a făcut departament specializat pentru proiecte pe bani europeni, a mărit salariile funcționarilor săi, și-au oferit beneficii și bonusuri, și-au angajat rude și prieteni din cadrul PSD, iar rezultatul este acesta: 2.000 de euro, fonduri europene accesate de Misăilă și Primăria Focșani în 2018!

Misăilă nu a muncit mai mult nici la Programul Național de Dezvoltare Locală, acolo unde, din proiecte de 19 milioane lei, a decontat lucrări de abia 1,2 milioane lei.

Din păcate, aceasta este cruda realitate de la Focșani, acolo unde PSD nu reușește să dea dovadă de competență și viziune. Alianța neputinței și a nepotismului a fost întărită de PSD-Misăilă-Oprișan pe cârca cetățenilor din Focșani care cer autostrada și infrastructură modernizată, un spital nou modern, un parc industrial care să atragă investitori și să aducă creștere economică și bună stare focșănenilor și vrâncenilor.

Cu investiții europene de doar 2.000 euro anual, la Focșani, cum putem crede că vrâncenii și focșănenii plecați peste hotare s-ar putea reîntoarce în oraș? Cu această sumă infimă cum putem crede că administrația PSD poate fi privită cu încredere de potențiali investitori și de cetățeni?

Deputat Ion Ștefan

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.