Ion Ștefan: Deciziile Guvernului PSD riscă să bage piața muncii din România ”la negru”

0
164

Lipsa unui dialog sincer, deschis, constructiv, bazat pe cifre între Guvernul României, condus bezmetic de PSD, și mediul de afaceri din țara noastră, acest cobai pe care guvernanții fac fel de fel de experimente fiscale, ar putea conduce la dezechilibre majore începând cu luna noiembrie 2018. Cauza? Anunțul Guvernului privind intenția de a majora salariul minim de la 1 noiembrie la 2.080 lei/lună, o decizie scăldată de finanțistul de Loft al lui Dragnea, Eugen Teodorovici, care inițial vorbea de aplicarea creșterii de la 1 ianuarie 2019.

Așa se face că mediul de afaceri din România, patronatele și sindicatele, se trezesc că predictibilitatea în domeniu este dată peste cap, iar consecința cea mai gravă a acestei lipse de dialog va avea repercusiuni asupra forței de muncă din țara noastră. Mulți angajați se vor trezi că nu mai dispun de contracte de muncă și că lucrează la negru, fără a avea plătite contribuții la pensii sau sănătate. Asta în scenariul cel mai puțin sumbru, dacă putem spune așa, pentru că milioane de angajați plătiți cu salariul minim în acest moment s-ar putea trezi de a doua zi că nu mai au un serviciu și că sunt transformați, de deciziile Guvernului, în șomeri care stau cu mâna întinsă la statul care, prin hotărârile rupte de realitate, îi împinge să devină asistați sociali.

Mai mult, Guvernul PSD-ALDE forțează firmele să își relocheze activitatea în Bulgaria, Ucraina sau Republica Moldova, iar pe românii pe care i-au avut până nu demult angajați, acest guvern de incapabili îi determină să ia calea străinătății pentru a avea o slujbă și o pâine pe masă.

Prin aceste decizii se aruncă piața muncii în haos, forțând oamenii să accepte plata la negru, nu se încurajează deloc productivitatea și, în plus, statul riscă să piardă sume importante la buget, care sunt virate, lunar, de mediul de afaceri prin plata taxelor și impozitelor.

Constat cu stupoare că miniștrii lui Dragnea habar nu au de cât de neuniforme sunt zonele din România privind productivitatea muncii. Dacă la Cluj, companiile mari din domeniul IT,spre exemplu, dispun de muncă calificată, pregătită, în care au investit atât salariații români, cât și angajatorii lor, și aici se poate vorbi de creșterea salariul minim, ce faci în zonele sărace, așa cum sunt județele Moldovei, Dobrogei sau cele din Bărăgan, unde a avea un loc de muncă este pentru angajații de acolo o șansă la un trai decent?! Lipsa de dialog a guvernanților PSD și desprinderea lor de realitatea economică poate duce la închiderea fabricilor de aici. Iar companiile mari nu vin în Moldova, Bărăgan ori în Oltenia pentru că nu dispun nici de infrastructura care să îi lege de Vestul Europei și nici forța de muncă calificată care să le asigure fluxul economic. Așa cum nici nota de plată din Loft nu se compară cu cele câteva sute de lei cu care sunt nevoiți, încă, unii români să supraviețuiască!

Acesta este scenariul care se creionează după deciziile fiscale ale Guvernului incompetent condus de Liviu Dragnea și de marioneta sa Viorica Dăncilă.

Deputat Ion Ștefan

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.