Ion Ștefan, deputat PNL: „PSD trebuie să înțeleagă că Moldova depinde de autostradă pentru a se dezvolta”

0
170

Până la finele acestei luni ar trebui să cunoaștem cu toții direcțiile pe care Guvernul Grindeanu, controlat din umbră de păpușarul șef Liviu Dragnea, își va contura Legea bugetului de stat pentru anul 2017. În calitate de parlamentar PNL consider că actualul Executiv trebuie să continue proiectele naționale bune implementate de fostul Guvern. co Printre acestea menționez programele ”O masă diversificată în școli” și ”Școală după școală”, ambele fiind proiecte ale PNL. În acest context, consider mai mult decât imperativ ca PSD să direcționeze 6% din PIB către Educație, asta dacă vrem ca generațiile viitoare de elevi și studenți să beneficieze de un învățământ de calitate. De asemenea, guvernanții au de trecut un examen dur și în fața promisiunilor luate în fața cadrelor didactice din România în privința majorărilor salariale!

Totodată, consider că Executivul condus de PSD trebuie să facă din infrastructura de transport un domeniu prioritar, în ciuda declarațiilor elucubrante ale ministrului de la Transporturi, care nu a promis niciun kilometru de autostradă. România are nevoie de autostrăzi pentru a atrage investitori. Iar pentru noi, vrâncenii, realizarea Autostrăzii Moldova ar putea avea un impact major asupra creșterii nivelului de trai. Provin din mediul de afaceri și știu foarte bine câte impedimente poate aduce unei afaceri lipsa infrastructurii rutiere. Solicit Guvernului Grindeanu, dar și colegilor deputați PSD de Vrancea, să aibă în atenție finanțarea lucrărilor la Autostrada Moldova, pe ruta Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani. Acești 330 de kilometri sunt vitali pentru economia regiunii Moldovei, acest drum ar putea deschide calea investitorilor către estul României, zonă închisă până acum dezvoltării, ținută în subzistență de baronii PSD. Acea epocă trebuie să se termine, Moldova are nevoie de prosperitate și creștere economică. De asemenea, susțin nevoia realizării Autostrăzii Moldova pentru că DN 2-E 85 este unul dintre cele mai aglomerate tronsoane de drum, pe care se produc foarte multe accidente soldate cu victime.

Voi urmări cu deosebită atenție modul în care PSD va realiza Legea bugetului de stat, iar dacă printre proiectele finanțate nu se vor regăsi acestea de mai sus, dar și altele necesare vrâncenilor, așa cum este și construcția spitalului regional de la Iași, atunci nu voi vota bugetul.

Ion Ștefan, deputat PNL

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.