ION ȘTEFAN, deputat PNL: Raport de activitate la împlinirea unui an de la alegerile parlamentare

0
157
Dragi vrânceni,

Iată că a trecut un an de când mi-ați oferit încrederea dumneavoastră pentru a vă reprezenta în Camera Deputaților din Parlamentul României, timp în care m-am străduit să fac auzite problemele Vrancei la București și să încerc să găsesc soluții la chestiunile cu care, cu toții, ne confruntăm. Nu a fost ușor, mai ales că partidul din care fac parte este în Opoziție. Dar, am luptat în fiecare zi cu toate eforturile mele, și voi continua să o fac, împotriva nedreptăților și a derapajelor de la democrație pe care coaliția PSD și ALDE este tentată să le facă. Am lucrat, alături de colegii mei din Partidul Național Liberal, pentru îmbunătățirea cadrului legislativ din țara noastră, depunând în acest sens 28 de propuneri legislative, dintre care amintesc proiectul prin care societățile comerciale private să poată acorda cel de-al 13-lea și al 14-lea salariu angajaților, o măsură menită să stimuleze performanța în muncă și să ajute la rămânerea în județ a profesioniștilor și astfel să reducem numărul vrâncenilor care iau calea străinătății pentru o viață mai bună.

O altă măsură gândită să ajute traiul de zi cu zi al vrâncenilor este cea prin care să se micșoreze cu până la zece ori comisionul cerut de bănci pentru transferul de valută, în cazul în care trimiteți bani rudelor plecate peste hotare! Alături de colegii mei din PNL am inițiat un proiect prin care să fie anulate o serie de taxe în agricultură și am lucrat la o inițiativă legislativă pentru dezvoltarea antreprenoriatului și stimularea creării de noi locuri de muncă, două domenii în care județul nostru are nevoie de legi clare și de transparență, nu de interese obscure și corupție. De asemenea, am reușit să obțin o reducere a taxelor pe gunoi datorate de primării și populație.

Am mai depus proiecte pentru reducerea birocrației și a impozitelor în domeniul transportului rutier și pentru interzicerea temporară a exportului lemnului de foc, știută fiind criza pe care și vrâncenii o resimt iarnă de iarnă când vine vorba despre încălzirea gospodăriilor. PNL cere Parlamentului să discute și despre revenirea la alegeri din două tururi de scrutin pentru primari, pentru că aceasta este calea democratică de a ne alege edilii.

Vă scriu cu sinceritate acest succint raport de activitate, însă puteți urmări ceea ce fac la Parlament pe site-ul cdep.ro sau îmi puteți aduce propuneri și chiar critici la Biroul Parlamentar din b-dul Independenței din Focșani.

Vă am pe dumneavoastră ca prieteni și ca susținători și acest lucru îmi dă speranța că pot realiza o schimbare în bine pentru Vrancea și România în mandatul de parlamentar. Voi rămâne același partener de discuții onest și deschis pe care l-ați întâlnit în campania electorală!

Alături de dumneavoastră şi cu ajutorul lui Dumnezeu, vom avea realizări vizibile, adevărate  pentru Vrancea, pentru români şi viitorul nostru al tuturor.

Vă mulţumesc pentru timp și încredere!

Ion Ștefan, deputat PNL

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.