Ion Ștefan: Județul Vrancea, campion la cele mai mici salarii din România

0
227
La cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Vrancea, am surprins o replică stupefiantă a baronului PSD de Vrancea, Marian Oprișan, care, iritat că aleșii liberali îi cer socoteală pentru banii publici pe care îi vântură la CJ, șeful peșediștilor a replicat că el este cel care nu dorește să dea bani la investiții în județ! Un lucru pe care, de altfel, îl simte orice vrâncean care trăiește aici, direct pe pielea lui. Sau mai bine spus direct în portofelul său.

Lipsa investițiilor în Vrancea, de care este responsabil Oprișan, se vede în cea mai recentă statistică oficială a salariilor românilor pe anul 2017. În clasamentul dat publicității de Institutul Național de Statistică miercuri, 26 septembrie, Vrancea este, din nou, menționată în topul județelor cu cele mai mici salarii medii din România.

harta romaniaDatele oficiale arată că în 2017, la noi în județ s-a înregistrat un salariu mediu net de doar 1.800 lei, cu 23 de procente mai mic decât media națională. Sub Vrancea figurează numai județul Harghita, cu un salariu mediu net de 1.796 lei. La polul opus, în București, salariul mediu net a fost cu 40% mai mare decât media națională, de 3.272 lei. Statistica legată de Vrancea, județul cu cele mai mici salarii din România, este menită să ne îngrijoreze, cu atât mai mult cu cât acest ”trofeu” nedorit de nimeni este primit de Vrancea an de an, ”grație” politicilor dezastruoase ale guvernării locale PSD și ale lui Marian Oprișan, cel care recunoaște cu nonșalanță că banii de investiții sunt la cheremul său, când ar trebui să fie la dispoziția vrâncenilor! Vrancea are nevoie de dezvoltare rapidă pentru a reuși să țină acasă forța de muncă, însă când indicatorii economici ne arată că în județ se plătesc printre cele mai mici salarii din țară, înțelegem de ce vrâncenii aleg să emigreze, în căutarea unei vieți mai bune.

PSD deține guvernarea la nivel central și la nivel județean, aici unde Oprișan este tătuc de peste 20 de ani. Ce l-a determinat pe baronul PSD în tot acest timp să țină închis un județ în fața investitorilor și a dezvoltării? Explicația este legată strict de incompetența de care Oprișan a dat dovadă. Omul care bravează într-un mod hilar în fața jurnaliștilor că el îi iubește pe vrânceni este cel care îi ține de decenii întregi pe vrânceni între cei mai săraci români!

Deputat Ion Ștefan

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.