Ion Ștefan: PNL a eliminat taxa pentru eliberare duplicat carte de identitate auto

0
313
Birocrație și timpi de așteptare reduși pentru proprietarii de autoturisme care vor să obțină un duplicat al actului de identitate al mașinii de la Registrul Auto Român!

PNL a formulat și votat în cadrul Comisiei pentru Servicii și Industrii din cadrul Camerei Deputaților un amendament prin care este anulată obligativitatea de a publica în Monitorul Oficial a unui anunț prin care să anunțați pierderea documentului în cauză. Totodată, prin aceeași propunere s-a eliminat plata taxei de 75 lei, dar și timpul de așteptare de aproximativ o lună pentru emiterea de către Registrul Auto Român a duplicatului cărții de identitate a autoturismului, în caz de pierdere, furt sau deteriorare.

Astfel, cei în cauză pot solicita direct la RAR acest act, iar timpul în care ar trebui eliberat ar trebui să fie de câteva zile, în funcție de solicitările pe care instituția în cauză le primește de la cetățeni.

”Pentru emiterea de către RAR a unui duplicat al cărții de identitate a vehiculului, nu este necesară publicarea pierderii, furtului sau distrugerii acestuia în Monitorul Oficial al României partea a III-a”, este amendamentul adoptat săptămâna trecută, care va intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, după cum prevede legislația.

Declarație de presă, Ion Ștefan, deputat PNL

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.