ION ȘTEFAN: ”Primăria Focșani a uitat că Blocul Onasis îi aparține”(FOTO)

0
576
Edilii pesediști ai Focșaniului par a fi total depășiți de decizii luate chiar de ei, pesediștii.

Am mai spus, primarul Cristi Misăilă a preluat incompetența și minciuna de la predecesorul său de la Focșani, dar și de la șeful său de la Consiliul Județean Vrancea, Marian Oprișan, și le-a ridicat la rang de artă. Și o spun în cunoștință de cauză, cu referire exactă la situația chiriașilor de la Blocul Onasis, de pe strada Măgura nr.123 din Focșani. Oameni pe care PSD i-a uitat dincolo de drumul european și de care își bate joc condamnându-i să stea într-un imobil care nu întrunește condiții civilizate de trai.

”Locuiesc la blocul de la Onasis și trăim foarte greu aici! Nu avem energie electrică ziua de 4 luni. Nu mai știm unde să ne adresăm pentru că domnul viceprimar Iorga ne tot duce cu vorba! Ne-am săturat de frig. Ne-a pus și pe drumuri, să mergem la Electrica să facem contracte și am făcut dar fiindcă noi suntem chiriași, nu putem rezolva nimic. Ne-am înscris și la domnul primar în audiență și nu ne-a primit! Vă rugăm din suflet să ne puteți spune ce putem face pentru că suntem disperați”. Acesta este mesajul disperat pe care l-am primit din partea unui chiriaș de la blocul fantomă al lui Misăilă de la marginea drumului european 85.

Primăria Focșani ar trebui să își asume deciziile proaste și să le spună în față oamenilor că nu-i pasă că îi lasă în frig și fară condiții minime într-un imobil pe care, pretențios spus, l-a inventariat ca fiind bloc cu locuințe de serviciu.

Transferul blocului Onasis de la Consiliul Județean la Primăria Focșani a fost o decizie neinspirată, luată în 2011, sub motivarea că Oprișan nu era în stare să îl reabiliteze. Nici Bacinschi nu a fost în stare, cu toate că pesediștii au spus atunci despre ”cadoul” lui Oprișan că ar fi fost ”un gest onorabil”, după cum lingușea un fost viceprimar PSD promovat între timp directoraș la Compania de Utilități Publice SA, din subordinea CL și CJ.

Descotorosirea lui Oprișan de oamenii de acolo și pasarea lor în curtea Primăriei Focșani s-a făcut pentru ”o eficientă administrare”, după cum se pronunțau specialiștii Consiliului Județean. Or, în șapte ani de la această decizie se vede extrem de clar că numai de eficiență nu se poate vorbi, când este clar o bătaie de joc la adresa oamenilor care stau acolo, dar și la adresa tuturor focșănenilor, cei care acum trag ponoasele neputinței lui Oprișan și a lui Misăilă.

Blocul Onasis este într-o avansată stare de degradare, se vede de la o poștă, chiar dacă imobilul ar trebui să găzduiască locuințe de serviciu pentru angajații de la Ansamblul Țara Vrancei și de la CL și Primăria Focșani. Administrația PSD nu reușește să reabiliteze acest bloc deși aruncă mereu în discuție că este sufocată de mii de cereri pentru locuințe din partea oamenilor.

Singurele lucruri care sufocă Primăria Focșani sunt indiferența și incompetența, în prim planul activității lui Misăilă fiind îngrășarea ”caracatiței” PSD și nicidecum rezolvarea treburilor stringente ale urbei!

Ion Ștefan, deputat PNL

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.