Ion Ștefan: Proiect la Camera Deputaților: Tinerii ar putea vizita gratuit Parlamentul României

0
71
Deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan, este de părere că tinerii au nevoie de cultură civică și de implicarea lor în politicile de dezvoltare ale statului. În acest sens, deputatul de Vrancea susține, alături de numeroși parlamentari PNL și PMP, proiectul inițiat de deputatul liberal Lucian Bode, pentru implementarea programului ”Tineri în Parlament”.  Prin acest proiect se solicită subvenționarea vizitelor de informare ale tinerilor din întreaga țară, la Palatul Parlamentului.

”Educația civică este un prim pas în familiarizarea tinerilor cu ceea ce înseamnă funcționarea instituțiilor statului și mecanismul democratic din România, însă informațiile nu se materializează, de cele mai multe ori, în experiență practică. Camera Deputaților trebuie să ofere posibilitatea tuturor tinerilor de a beneficia de instrumentele necesare pentru a vizita Parlamentul României și a conștientiza rolul acestuia. În prezent, cei mai mulți tineri din provincie nu au posibilitatea acestei experiențe educative din cauza costurilor. Anul trecut, din 120 de participanți, majoritatea au fost din București”, a precizat deputatul Ion Ștefan.

Un astfel de program ar deveni complementar celui de Internship destinat exclusiv studenților și pe care Camera Deputaților îl desfășoară încă din anul 2013, proiect inițiat, de altfel, de un tânăr focșănean. Prin finanțarea și implementarea programului „Tineri în Parlament”, Parlamentul României prin Camera Deputaților va transpune astfel o inițiativă similară a Parlamentului European și va continua să pună în practică măsurile propuse de Uniunea Interparlamentară privind încurajarea tinerilor cu privire la participarea în cadrul proceselor decizionale.

”Propunerea legislativă vizează ca fiecare deputat să poată facilita vizita la Parlament a 38 de vizitatori pe an, în grup de maximum 15 elevi și/sau studenți și patru însoțitori, pe sesiune parlamentară, între 1 septembrie-24 decembrie și 1 februarie-30 iunie. Tinerii primesc subvenție de călătorie și acces gratuit în Parlament, unde vor primi informații despre modul de funcționare al instituției legislative, procesul de vot și de reprezentare, rolul deputaților și procesul legislativ”, a completat deputat Ion Ștefan.

Proiectul a trecut de Senat și urmează să intre la vot în Camera Deputaților, care este for decizional.

Biroul de presă al Deputatului Ion ȘTEFAN

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.