Ion Ștefan: “PSD lasă românii în frig în această iarnă după ce a scumpit lemnele de foc”

0
231
Criză în prag de iarnă pentru vrâncenii și românii care își încălzesc locuințele cu lemne!

Am atenționat asupra acestui aspect încă de la sfârșitul verii, când am cerut guvernanților PSD-ALDE să nu se culce pe o ureche și să facă tot posibilul ca oamenii să își poată cumpăra lemne de foc la prețuri decente. De atunci însă, indolența PSD s-a văzut clar când a lăsat cu bună știință să se ajungă la o dublare și chiar triplare a prețului pentru lemne de foc, punând cetățenii în ipostaza de a nu avea bani suficienți pentru încălzire. În alte situații s-a înregistrat o criză și mai acută, oamenii neavînd de unde cumpăra lemn de foc, din cauza Ministerului Apelor și Pădurilor care a blocat de la exploatare 3,5 milioane metri cubi de lemn.

Am aflat că probleme de acest fel sunt în comuna Câmpuri din Vrancea unde sătenii, deși au pădurea lângă ei, nu au de unde cumpăra lemn de foc! Cu siguranță, vom mai auzi cazuri asemănătoare. În acest sens, cer reprezentanților Prefecturii Vrancea și ai Romsilva să verifice în fiecare comună dacă sunt probleme la aprovizionarea cu lemne de foc pentru populație pentru a se evita o gravă problemă socială!

Ce face PSD după ce a aruncat România într-o criză a lemnelor de foc? Bagă capul sub plapumă, la căldurică! PSD nu a făcut nimic pentru a ajuta oamenii, mai ales că aproape 35% din populația țării se încălzește pe timp de iarnă cu lemne. Mai mult, hoțește, PSD a acutizat criza lemnelor de foc prin Legea 175/2017, trecută pe ascuns prin Parlament, în regim de urgență! Această lege prevede că persoanele fizice pot achiziționa lemn de foc doar cu diametrul de la capătul gros de sub 24 cm, potrivit hotărârii dată de Guvernul PSD-ALDE. În aceste condiții, proprietarii de păduri publice, ale statului, ale comunităților locale sunt obligați să vândă materialul lemnos numai agenților economici. Legea PSD favorizează firmele străine, așa cum se întâmplă la Câmpuri, și lasă românii în frig!

Ca pe vremuri pe care le vrem demult apuse, PSD se așteaptă ca cetățenii să dea pensii pe un an pe un brat de lemne sau, mai rău, ca țăranii vrânceni și cei români să se încălzească cu vreascuri de viță-de-vie ori coceni de porumb!

Doamna ministru Doina Pană, deși a coborât teafără din barca de la inundații, se pare că nu a mai intrat într-o gospodărie de la țară de ani de zile, obișnuită cu confortul de la Ministerul Apelor și Pădurilor! La fel și colegii domniei sale de la PSD și ALDE, că altfel nu-mi explic de ce îi condamnă pe români la frig ca pe vremea comunismului?!

Ion Ștefan, deputat PNL

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.