ION ȘTEFAN: PSD pedepsește universitățile valoroase dar critice la adresa guvernării și promovează la cârma învățământului profesori care se folosesc politic de elevi

0
128

Guvernul PSD își duce lupta politică și răzbunările într-un domeniu în care nu ar trebui să intervină, învățământul. Repartizarea locurilor/granturilor pentru studiile universitare de licență, master și doctorat, finanțate de la bugetul de stat pentru anul universitar 2018-2019, s-a realizat în mod clar pe criterii politice, văduvite fiind universitățile care și-au permis să critice politicile pe educație ale PSD, numirile cel puțin discutabile ale miniștrilor PSD la Învățământ și care au luat poziție în scandalul doctoratelor copy-paste. Universitățile bune din România, potrivit clasificării realizate în 2011 de către Asociația Universităților Europene, care s-au remarcat prin a fi vocale la derapajele guvernanților, s-au trezit cu sute de locuri bugetate la Master și Doctorat șterse. Lovitura pe care PSD o dă sistemului universitar are și o puternică latură financiară, mai ales că Universitatea București, SNSPA ori Universitatea Babeș-Bolyai Cluj pierd undeva la jumătate de milion de euro. Este inadmisibil amestecul acesta politic la care se pretează PSD, în încercarea de a reduce la tăcere vocile critice competente în domeniul Educației. Și dacă pe unii îi pedepsește pentru că îndrăznesc să își spună părerile critice, pentru universitățile prietene s-a suplimentat numărul locurilor pentru Master și Doctorat, așa cum este cazul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava, al cărui rector suspendat este chiar ministrul Educației, Valentin ”pamblică” Popa, care primește 595 de locuri la Master, cu 55 mai multe decât în 2017, iar la Doctorat câștigă 8 locuri bugetate față de anul trecut.

lauriana - ION ȘTEFAN: PSD pedepsește universitățile valoroase dar critice la adresa guvernării și promovează la cârma învățământului profesori care se folosesc politic de eleviAșa se face că PSD demonstrează încă o dată că nu are respect față de educație, degradând pur și simplu universitățile clasate în prima categorie valorică, și suplimentând locuri, implicit și bani, către cele mai slab cotate.

În altă ordine de idei, PSD nu contenește să uimească în mod negativ prin numirea ca interimar la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vrancea pe consilierul municipal de la Focșani, Lauriana Ailincuței. Singurul merit al doamnei profesor pentru această funcție a fost cel al mobilizării elevilor, prin sms-uri, pentru o atmosferă prietenoasă la venirea lui Liviu Dragnea la Focșani la Bazinul de polo, care stă închis la două săptămâni de când baronii PSD s-au lansat la apă, într-un mod pur electoral.

Deputat Ion Ștefan

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.