Ion Ștefan: PSD se opune acordării celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu în mediul privat! Analfabetism financiar marca Oprișan

0
158
M-a surprins neplăcut atitudinea președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, care, joi, a ales să transmită un mesaj dur tuturor vrâncenilor, dar și românilor, care lucrează în mediul privat.

Prin discursul lui, practic le-a dat o palmă celor care, prin munca și valoarea pe care o aduc societăților comerciale și statului, susțin ”în cârcă” un aparat administrativ mult prea stufos și ineficient.

Baronul, după ce și-a făcut temă predilectă, într-o conferință de presă, să atace liberalii, și-a arătat disprețul total față de oamenii care lucrează în confecții, în industria alimentară, în vinificație, în industria hârtiei ori a mecanicii fine și a prelucrării metalelor din Vrancea, pentru a da numai câteva exemple, cărora le-a transmis că NU MERITĂ al 13-lea și al 14-lea salariu!

PNL a depus la începutul acestei luni, la Camera Deputaţilor, un proiect de lege care dă posibilitatea ca salariaţii din mediul privat să poată primi al treisprezecelea şi al paisprezecelea salariu, cheltuielile salariale urmând să fie deduse din impozitul pe profit în limita a 20%.

Cum ne-aobișnuitdeja, baronul nu acceptă că PNL susține un demers care să reducă din inechitățile salariale dintre domeniul bugetar și cel privat și să aducă bunăstare și salariaților din privat!

Încalitate de initiator, punctez clar că prin această propunere,bugetul de stat nu va fi văduvit de anumite venituri, ci dimpotrivă vor fi încasări suplimentare la buget, prin impozitul pe salariu, cheltuieli cu sănătatea, cheltuieli sociale, care vor fi suportate tot de societăţi prin acordarea acestor salarii. Adoptarea acestui proiect legislativ va avea un impact bugetar pozitiv.

Îi cer președintelui CJ Vrancea să meargă în unitățile de producție private din Vrancea și să le explice, privindu-i direct în ochi pe salariații din societățile comerciale pe profit, de ce se împotrivește să li se acorde niște beneficii pe care le merită. Tot baronul, să le spună apoi vrâncenilor din privat, cum se poate ca un funcționar din CJ să primească salarii ce se apropie de suta de milioane pe lună, la care se adaugă sporuri pentru haine, de stres și cărora li se suportă din bugetul statului tot felul de recalculări la salarii de alte sute de milioane, anual?!

Domnule Oprișan, unii sunt sclavi și alții belferi?

Faptul că vicepreședintele PSD afirmă că banii pentru al 13-lea și al 14-lea salariu vor fi alocați de către Guvern, din bugetul de stat, demonstrează că domnul Marian Oprișan habar nu are de prevederile Codului fiscal în vigoare și că este un analfabet financiar. Proiectul PNL spune foarte clar care este sursa de finanțare: 20% din impozitul pe profit datorat bugetului de stat care oricum este la dispoziția antreprenorilor și ar putea fi distribuit în scopuri civice.

Pentru că nu cunoașteți situația din mediul privat, vă amintesc cu cifre seci că, în 2016, în Vrancea, antreprenorii au plătit statului un impozit pe profit de 220 milioane lei. 20% din acest impozit, adică 44 milioane lei, ar fi putut fi folosite pentru mecenat și susținere ONG-uri. Cifrele arată că doar 1,5 milioane lei au fost distribuite către ONG-uri, ceea ce arată că această propunere de acordare a celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu, inițiată și susținută de PNL, este sustenabilă.

Lăsați demagogia și gândiți și acționați în interesul tuturor vrâncenilor, pesediștilor!

Declarație de presă Ion Ștefan, deputat PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.