Ion Ștefan: Sub administrația PSD, Focșaniul suferă la capitolul accesare fonduri europene(FOTO)

0
97
Banii europeni, un deziderat greu de atins de administrația locală focșăneană, sub conducerea dezastruoasă a PSD și a edilului Cristi Misăilă. După ce anul trecut, în 2018, primarul Misăilă a reușit dificila performanță de a cheltui mai mulți bani pe plimbări și pe cumpărarea de… cafetiere în comparație cu suma efectivă atrasă din fonduri europene, în proiectul de buget pe 2019, același Misăilă își permite să viseze. Nu aș vrea să invoc zicala românească: vrabia mălai visează, dar bazându-ne pe experiența dezastruoasă din 2018, nu am fi departe dacă i-am atribui acest slogan edilului PSD cheltuitor și deloc gospodar ori vizionar.

Dar, să vorbim cu cifrele în față!

Potrivit documentelor oficiale ale Primăriei Focșani, acolo unde există un birou specializat pentru proiecte europene, stufos de altfel și remunerat pe măsură, în 2018, administrația PSD promitea că va atrage fonduri europene în valoare de 9.050 mii lei. La final de an, Misăilă a ”reușit” să ia de la UE DOAR 11.430 lei!!! Cifrele nu mint, chiar dacă pesedistul Misăilă și postacii săi păcălesc oamenii că nu ar fi așa! Din 9 milioane de lei aflați la dispoziția municipiului Focșani, administrația PSD a reușit să cheltuiască o neverosimilă cifră de doar 11.430 lei. O sumă chiar mai mică decât salariul lunar încasat de Misăilă, care pleacă acasă cu aproape 3.000 euro!

Și, să continuăm tot cu cifre!

În comparație cu Focșaniul, municipalitatea PNL din Oradea a reușit, în 2017, să acceseze proiecte pe bani europeni în valoare de 14 milioane de euro! Aici se vede diferența majoră între performanța administrației liberale în comparație cu căpușarea banului public de către PSD!

Nu renunțăm la cifre și mergem mai departe!

Potrivit proiectului de buget pe 2019 de la Focșani, care va fi dezbătut cu focșănenii marți, 16 aprilie, de la ora 16.00, unde vă invit să mergeți, primarul PSD promite din nou sume fabuloase puse la dispoziție de UE, care să schimbe la față Focșaniul! Documentele postate pe site-ul municipalității arată că, în acest an, Primăria Focșani vrea să acceseze nu mai puțin de 25,883 mii lei de la Uniunea Europeană. Adică aproape de trei ori mai mult decât a avut la dispoziție în 2018! Pe matematica deja patentată la Primăria Focșani, sper să nu avem la finalul anului 2019 o execuție la bani europeni de doar 30.000 lei, după rateul din 2018!

Singura explicație pe care o găsesc pentru dezastrul bugetar de la Focșani ar fi că din banii europeni este greu să furi, este imposibil să îi transferi către salariile caracatiței PSD și nu este deloc permis să îi bolmojești așa cum faci cu banii care îți sunt transferați de pixul pesedist de la CJ ori Guvern! (Sursa foto: Ștefan Borcea și focsani.info)

Deputat Ion ȘTEFAN

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.