Ion Ștefan: Vrancea, încă un an în care a așteptat investitori străini

0
107
Administrația județeană PSD din Vrancea pur și simplu îi pune pe fugă pe potențialii investitori! 2017 a fost încă un an în care economia județeană nu a reușit să aducă investiții străine, ceea ce menține județul nostru pe un loc codaș în ceea ce privește salariul mediu net.

Pe regiunea Moldovei, numai județul Vaslui figurează cu un salariu mediu net mai mic decât cel înregistrat în Vrancea, calculat la nivelul lunii mai 2017. În cifre clare, în Vrancea s-a înregistrat un salariu de 1.872 lei, în timp ce la Vaslui a fost 1.870 lei.

În timp ce, în Vrancea, baronul PSD Marian Oprișan conservă sărăcia și se folosește de locurile de muncă din sistemul public pentru a angaja sinecuri, în țară sunt județe unde salariul mediu este cu peste 60% mai mare decât cel al vrâncenilor.

Nu vreau să compar Vrancea cu București ori Cluj și Iași, însă cred că putem să ne raportăm la Brașov cu un salariu de 2.333 lei, Constanța cu 2.135 lei și chiar la Botoșani, unde s-a înregistrat un salariu mediu net de 1.929 lei.

În aceste condiții, înțelegem de ce vrâncenii aleg să nu mai rămână sau să se întoarcă să lucreze aici, când munca lor este atât de slab remunerată.

Această statistică ar trebui să le dea de gândit baronilor pesediști de Vrancea, atât lui Marian Oprișan, care nici nu mai stă pe aici, dar și imitatorului său, primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, cel care, la o întâlnire cu cetățenii din municipiu, se lăuda cu cele o sută de locuri de muncă realizate de un agent economic local la finalul anului 2017, când a deschis un nou supermarket!

Misăilă se împăunează cu investițiile unor privați și uită ce pondere au o sută de locuri de muncă la o populație de aproape 70.000 de locuitori ai Focșaniului!

Previziunile economice pentru 2018 sunt la fel de sumbre, mai ales că degringolada făcută de Guvernul Mihai Tudose nu dă semne că s-ar opri.

Ion Ștefan, deputat PNL

Revelion 2023 Antal Queen 2
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Revelion 2023 SARA Events

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.