Ion Ștefan crede că lucrurile se mișcă greu la Canalul Siret – Bărăgan: „PSD și PNL să nu se mai declare surprinse de pârjolul din fiecare vară!”

0
443

Deputatul Ion Ștefan este de părere că lucrurile se mișcă foarte greu în ceea ce privește continuarea lucrărilor la Canalul Siret-Bărăgan. Dacă în urmă cu doi ani, când conducea ministerul Lucrărilor Publice, traseele de investiții erau bine stabilite, inclusiv investițiile pentru realizarea canalului, Ion Ștefan consideră că acum se cam trage mâța de coadă din moment ce de abia acum Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) a scos la licitație contractul de realizare a documentației necesare pentru demararea lucrărilor la Canalul Siret-Bărăgan. „Autoritățile centrale PSD și PNL ar trebui să dea o importanță mai mare nevoilor din agricultura vrânceană și să nu se mai declare surprinse, în fiecare vară, de pârjolul lăsat în culturile agricole de secetă și de lipsa investițiilor în sisteme de irigații. În urmă cu 2 ani, în calitate de ministru al lucrărilor publice, dezvoltării și administrației în Guvernul României, am fost pe Canalul Siret-Bărăgan alături de ministrul Agriculturii din guvernarea liberală, Adrian Oros, punctând clar că investițiile pentru continuarea lucrărilor la canalul de irigații trebuie continuate. Abia acum, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a scos la licitație un contract de realizare a documentației pentru proiectul de investiții Canal Siret – Bărăgan, faza 1, kilometrul 0 – kilometrul 23”, spune deputatul Ion Ștefan. Contractul are o valoare de 7,2 milioane lei și vizează elaborarea documentației, inclusiv a studiului de impact. Prin acest contract se prevede reabilitarea canalului existent pe 5,7 km și execuția canalului nou pe 8,86 km cu construcțiile hidrotehnice. Proiectul are un termen de realizare de șase luni și finanțarea contractului se face din fondurile proprii ANIF. Obiectivul investiției este acela de a crea condiții favorabile pentru extinderea și suplimentarea sistemului de irigații Ruginești – Pufești – Panciu pe o suprafață de până la 20.712 ha, inclusiv pentru racordarea și reactivarea unor sisteme de irigații existente precum Amenajarea Mărășești 1.168 ha – priza la km 4+200, Extindere Mărășești 978 ha – priza la km 13+500, Amenajarea Biliești – Slobozia Ciorăști 14 000 ha – priza la km 17+500, la care se adaugă deținătorii individuali de terenuri agricole care sunt în curs de asociere în organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.