Ipocrizia ridicată la rang de artă de primarul Misăilă! Neputincios din fire, edilul a pus ochii pe bugetul Consiliului Județean

0
937
Cu gândul la scaunul de președinte de județ, primarul Misăilă recunoaște că nu a fost capabil să administreze, așa cum ar fi trebuit, bugetul orașului și se uită peste gard la vecinii din Consiliul Județean Vrancea. Într-o postare publicată pe pagina sa de socializare, întâiul gospodar al orașului a lansat un atac la adresa președintelui și vicepreședintelui CJ Vrancea pe care îi acuză că utilizează fondurile publice ale instituției pentru o campanie de imagine personală.
Marți, Consiliul Județean Vrancea a oferit diplome și premii în bani unui număr de 111 elevi, 125 de profesori, 70 de sportivi și 25 de antrenori în cadrul unui eveniment menit să premieze excelența în educație și performanța în sportul din județul Vrancea. Alocarea sumei de 300.000 lei pentru acest eveniment l-a deranjat pe primarul Focșaniului care a ieșit la atac. Cu gândul la situația financiară de la clubul CSM Focșani 2007, acolo unde sunt probleme în asigurarea fondului de salarii, primarul Misăilă a început să contabilizeze bugetul județului. Mai exact, Cristi Misăilă a mirosit resursa financiară de la CJ, a făcut socotelile și a constatat că, la început de decembrie, administrației județene i-au rămas 64 de milioane de lei, bani numai buni pentru acoperirea restanțelor salariale celor din clubul focșănean. Și pentru cei care nu știu încă, resursa financiară în 2022 pentru activitatea CSM Focșani 2007 a depășit suma de 15 milioane de lei, bani care au venit de la bugetul local. Pentru a fi plătite salariile sportivilor și antrenorilor la zi, primăria mai are nevoie de 1,6 milioane de lei. Acum, Misăilă și-a îndreptat privirea către pușculița consiliului județean, solicitând alocarea acestei sume.
Și cum unui președinte de comitet director nu-i stă bine dacă nu dă din coate, Misăilă vrea să se așeze la masa discuțiilor pentru a fi găsite soluții de susținere financiară a clubului focșănean. Soluții poate că ar fi fost dacă nu se „învârteau” banii prin contracte dubioase pentru cazare și masă, sau prin contractele de închiriere a anumitor apartamente pentru sportivii care nu locuiesc în Focșani. La fel cum ar fi fost bani dacă nu ar fi fost parafat un contract de închiriere a unui spațiu pentru sediul clubului pentru care se achită lună de lună 2.000 de euro fără tva. Așa că ipocrizia primarului a fost ridicată la nivel de artă atunci când a lansat această pledoarie, neputința ducând totul în derizoriu și transformând totul într-un spectacol mai mult politic decât administrativ. Pentru că nu-i așa: „Mai puțină politică, mai multă administrație!”.
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.