1 octombrie are o semnificaţie aparte pentru pompierii vrânceni. În urmă cu 56 de ani, prin ordinul Ministrului de Interne, la 1 octombrie 1968, a luat fiinţă Grupul de Pompieri al judeţului Vrancea, sub comanda locotenent colonelului George Rădulescu.
Grupul de Pompieri avea în compunere Comandamentul Grupului şi Compania de Pompieri Focşani, condusă de căpitan Constantin Tacică, cu un efectiv de 11 cadre şi 56 militari în termen. Oameni dedicaţi binelui public şi celor aflaţi în nevoie, pompierii s-au regăsit de-a lungul anilor alături de cetăţeni, îndeplinindu-şi cu profesionalism şi dăruire misiunea de apărare a vieţii semenilor şi bunurilor acestora.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea ca și continuator al tradițiilor de luptă ale Grupului de Pompieri Vrancea are în componență 9 structuri de intervenție: Detașamentul de Pompieri Focșani, Secția de Pompieri Adjud, Secția de Pompieri Vidra, Stația de Pompieri Panciu, Punctul de Lucru Soveja, Punctul de Lucru Năruja, Punctul de Lucru Vulturu, Punctul de Lucru Tulnici și Punctul de Lucru Dumbrăveni.
An de an, cifrele statistice arată o creştere a numărului de intervenţii, direct proporţională cu înmulţirea riscurilor specifice identificate la nivelul fiecărui teritoriu. În tot acest timp, împotriva tuturor vicisitudinilor, pompierii vrânceni și-au îndeplinit, în mod profesionist misiunile încredințate, făcând dovada curajului și devotamentului.
Prezentul ne arată cât de imprevizibil poate fi timpul, iar pompierii vrânceni demonstrează că, indiferent de vremurile pe care le parcurgem, sunt pregătiți să facă față oricăror situații de urgență.
Asigurăm cetățenii că pompierii militari ai ISU „Anghel Saligny” al județului Vrancea își vor îndeplini în continuare, la cel mai înalt nivel, datoria onorantă de a veghea la protejarea vieții, bunurilor cetățenilor și a mediului înconjurător. (ISU Vrancea)