Jandarmii vor patrula în zona spitalelor și vor interveni în cazul agresiunilor împotriva cadrelor medicale

0
147

Jandarmii vor patrula în zona spitalelor şi vor interveni în cazul agresiunilor împotriva medicilor sau asistentelor, urmare a unui protocol încheiat de Ministerul Săntătăţii cu Ministerul Afacerilor Interne.

Ministerul Sănătăţii spune stop violenţei îndreptate împotriva medicilor si a personalului medical şi începe colaborarea cu Ministerul Afacerilor Interne în scopul creşterii gradului de siguranţă din spitalele publice. Jandarmii vor patrula în perimetrul unităţilor medicale publice şi vor putea interveni prompt în orice situaţie de agresiune îndreptată împotriva medicilor sau a personalului medical, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Vlad Voiculescu scrie, pe pagina sa de Facebook, că, din păcate, violenţele îndreptate împotriva medicilor si a personalului medical nu sunt atât de rare pe cât ne-am dori, iar în zone defavorizate, dar şi în oraşele şi spitalele mari, aceste lucruri încă se întâmplă.

De aceea, Ministerul Sănătăţii a redefinit colaborarea cu Ministerul Afacerilor Interne, semnând şi un protocol în acest sens.

Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Parchetul General şi Direcţia Naţională Anticorupţie au semnat un protocol de colaborare, care prevede patrularea Jandarmeriei în perimetrul spitalelor, intervenţia de urgenţă a Poliţiei şi Jandarmeriei în cazul agresiunilor împotriva personalului medical, precum şi alte măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă în unităţile medicale.

Conform prevederilor legale, ameninţarea personalului medical se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, lovirea sau orice alte acte de violenţă – închisoare de la 6 luni la 3 ani, vătămarea corporală – închisoare de la 6 luni la 6 ani, vătămarea corporală gravă – închisoare de la 3 la 12 ani.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.