Japonia gustă din vinul Vrancei. Un celebru degustător japonez, jurat la Concursul Național de Vinuri ”Bachus 2017”

0
142
Festivalul Internațional al Viei și Vinului ”Bachus” are printre invitați personalități marcante din domeniul oenologic, japonezul Katsuhiko Aizaki urmând a face parte din juriul Concursului Național de Vinuri ”Bachus 2017”, care se va desfășura în perioada 5-6 octombrie.

Katsuhiko Aizaki, cunoscut în mediile concursurilor de vinuri de la nivel mondial drept unul dintre cei mai avizați degustători, va fi președintele uneia dintre cele cinci comisii de degustare din cadrul Concursului Naţional de Vinuri.
Invitatul japonez are o experiență de 28 de ani în domeniul oenologic.

“Acesta și-a început cariera în departamentul de vânzări de vinuri al unei mari companii japoneze, având printre clienți hoteluri, restaurante și linii aeriene. Katsuhiko Aizaki deține certificate de consultant și senior consultant în vinuri din partea Asociației Somelierilor din Japonia. În anul 1997 a deschis magazinul online de vinuri ”Wine House”, listat drept unul dintre cele mai mari magazine de vinuri din lume. Doi ani mai târziu, oenologul japonez a câștigat competiția ”10th Henrique prize Port Wine Sommelier Contest”. În anul 2002, Katsuhiko Aizaki a obținut certificatul de Somelier din partea Asociației Japoneze a Somelierilor. În anii 2003 și 2005, acesta s-a clasat în topul consultanților de vin japonezi, obținând locurile 2 și 3 la două ediții succesive a concursului ”All Japan Wine-adviser Contest”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Vrancea.

În acest an, juriul de concurs va fi prezidat de Valeriu V. Cotea, doctor în științe, prof. univ. la Universitatea de Știinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Iași și membru titular al Academiei de Științe Agricole și Silvicultură.

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here