Judecătoria Focșani a respins contestația PNL împotriva admiterii candidaturii lui Cristi Misăilă la Primărie

0
559

Judecătoria Focșani a respins vineri, contestația depusă de PNL împotriva admiterii de către Biroul Electoral Municipal a candidaturii lui Cristi Misăilă de la PSD la Primăria Focșani.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 24 de ore la Tribunalul Vrancea.

”Respinge cererea ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 24 de ore de la pronunțare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Vrancea. In baza art. 54 alin. 8 din legea 115/2015, la rămânarea definitivă a sentinței civile se va aduce la cunoștința Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 Focșani”, se arată în încheierea ședinței de judecată.

Reamintim, joi, PNL Vrancea a depus o contestaţie la Judecătoria Focşani, reclamând nereguli în listele de susţinători ale candidatului PSD la Primăria Focşani, nereguli din cauza cărora Cristi Misăilă riscă să nu mai figureze pe buletinele de vot la alegerile locale din 5 iunie.

”PNL a constatat cu surprindere şi total neplăcut că listele de susţinere pentru candidatul PSD, Cristi Misăilă, au mari mari probleme în veridicitarea datelor şi conformitatea lor. Am depus o contestaţie la Judecătoria Focşani în acest sens, după ce compartimentul nostru juridic a analizat în detaliu această chestiune, suntem profund indignaţi de situaţia ivită. Astfel de practic nu fac cinste niciunui candidat, indiferent de culoarea politică”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL Vrancea.

La rândul său, liberalul Cristi Irimia explica, în aceeaşi conferinţă de presă, că circa 800 de semnături dintr-un total de 1.066, câte a depus PSD pentru susţinerea lui Cristi Misăilă, au probleme şi sunt, în opinia liberalilor, invalide.

”Există 40 de liste complete cu 400 de semnături fără adresă completă, există 164 de semnături pe 32 de liste parţial complete, sunt 37 semnături ale unor persoane cu altă adresă decât Focşani, există 97 de semnături cu diverse neregule. Candidatul PSD Cristi Misăilă trebuia susţinut de minim 800 de persoane care să aibă domiciliul în Focsani, a depus 1.066 de semnături, la limită ceea ce arată disperarea si lipsa de organizare iar aceste nereguli vizează 800 de semnaturi din 1066. ÎN opinia noastră, 800 de semnături nu sunt valide. Credem că semnăturile au fost falisificate. Un alt aspect pe care l-am sesizat este că semnăturile au fost obţinute de aparatul PSD când Misăilă era subprefect în funcţie şi ştim cu toţii că un subprefect nu trebuie să se implice politic. Mai credem că PSD a mers la alegători pentru semnături cu liste albe. Suntem şocati de modul in care au ales să trateze această chestiune care este publică”, a declarat Irimia.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.