Judecătorii vrânceni își dau examenul de grad

0
101

Mai mulți judecători din Vrancea s-au înscris la concursul de promovare pe loc în funcții de execuție, care presupune avansarea în gradul profesional. Consiliul Superior al Magistraturii a publicat o primă listă a candidaților înscriși și care îndeplinesc condițiile de participare, urmând ca pe 25 septembrie să apară lista finală. În Vrancea însă lista cel mai probabil va rămâne definitivă, dat fiind că doar în cazul a trei magistrați s-a luat decizia de respingere a dosarelor, pe motiv că cererile de înscriere au fost depuse prea târziu. Este vorba despre Adriana Copaci, care soluționează dosare la Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Vrancea, Mariana Popa, de la Secția penală, și Florentina Timofte, din cadrul Secției a II-a civile. Pe de cealaltă parte, au fost admise dosarele a cinci judecători de la Tribunalul Vrancea, care solicită promovarea în gradul profesional de curte de apel: Măndica Badiu, materia de concurs aleasă fiind drept penal, Delia Boicu – drept administrativ și drept financiar și fiscal, Carmen Comănescu – drept penal, Dinu Jelea – drept civil, și Elena Sandu – dreptul muncii și asigurărilor sociale.

De la Judecătoria Focșani urmează să susțină proba de concurs doi judecători, care vor să obțină grad profesional de tribunal: Daniela Galu – drept civil, și Irina Victoria Șerbănuț – drept administrativ și drept financiar și fiscal. Un alt magistrat care soluționează dosare la Judecătoria Focșani înscris la concurs este Anca Mihaela Trofin, însă aceasta va da proba de examen pentru avansarea în grad profesional de curte de apel, la dreptul muncii și asigurărilor sociale, dat fiind că deja deține grad de tribunal.

După cum a anunțat CSM, concursul constă în susținerea unei singure probe, cea scrisă, pe data de 25 octombrie. Rezultatele finale urmează a fi publicate pe 10 noiembrie, după soluționarea tuturor contestațiilor. În paralel CSM a anunțat și organizarea concursului pentru promovarea efectivă în funcții de execuție a judecătorilor, o primă listă a candidaților înscriși urmând a fi publicată pe 12 octombrie. Pentru acest concurs se vor avea în vedere zece hotărâri pronunțate de judecătorii înscriși în ultimii trei ani, hotărâri care vor fi selecționate de o comisie, până la finele lunii noiembrie candidații vor fi evaluați, între 2 și 4 decembrie va avea loc proba interviului, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 18 decembrie. Pentru promovare efectivă, în Vrancea sunt disponibile patru posturi la tribunal: câte unul la Secția penală și Secția a II-a civilă și două la Secția I civilă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here