Jumătate din județul Vrancea, sub COD PORTOCALIU de ploi abundente, restul sub COD GALBEN

0
422

Jumătate din județul Vrancea se va afla începând din noaptea de marți spre miercuri sub cod portocaliu de vreme rea. Potrivit specialiștilor ANM, de marți noapte şi pe parcursul zilei de miercuri (25 mai) în zona de munte a judeţelor Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Covasna, Braşov şi Sibiu se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 50 l/mp şi izolat 80 l/mp. Restul județului Vrancea se va afla sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ.

Avertizarea cod galben expiră miercuri la ora 21.00 timp în care vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureş, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zona de munte, cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat, 40 … 50 l/mp.

În seara zilei de marţi (24 mai) şi la începutul nopţii de marţi spre miercuri (24/25 mai), manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala cu o intensitate mai mare şi în centrul şi sudul Munteniei, inclusiv în zona municipiului Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here