Jumătate dintre polițiștii din Vrancea sunt vaccinați. Ce fac cei care nu s-au vaccinat până acum

0
1452

Circa 50 la sută dintre polițiștii care lucrează în IPJ Vrancea sunt vaccinați. Nu se știe un procent exact, acesta fiind variabil, dar se “învârte” în jurul acestei valori.
Într-un răspuns la o solicitare înaintată de Jurnal de Vrancea, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean spun că nu au o cifră exactă a angajaților care s-au vaccinat.
Raportat de situația județului, per ansamblu, e un procent bun, dat fiind că Vrancea abia a depășit 30% din populație vaccinată. În comparație cu celelalte categorii profesionale, nu mai stă atât de bine. Ca să dăm doar două exemple – la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, peste 80% din personalul din instituție este vaccinat. Un alt procent mare de vaccinare, de peste 80%, este înregistrat în rândul medicilor.
Am dat cele două exemple pentru că în cazul acestor categorii profesionale – personal medical, personal din învățământ, polițiști – campania de vaccinare a început mai devreme decât pentru populația generală. Aceștia au făcut parte din așa-numitele categorii esențiale și au avut prioritate la vaccinare. Doar cine nu a vrut nu s-a vaccinat până acum.
În altă ordine de idei, am fost curioși să aflăm ce fac polițiștii nevaccinați când ajung la serviciu, în contextul restricțiilor în vigoare. Răspunsul ne-a trimis la textul legii, din care reiese că polițiștii care nu sunt vaccinați sau nu au fost bolnavi în ultimele 6 luni trebuie să facă un test PCR de două ori pe săptămână.
Am întrebat, de asemenea, dacă există polițiști nevaccinați care sunt prezenți în stradă și iau parte la activitățile organizate pe linia prevenirii și combaterii efectelor pandemiei. Cu alte cuvinte, am vrut să știm dacă printre polițiștii care îi controlează pe vrânceni la mască și la certificatul verde sunt și nevaccinați. Nu am primit un răspuns edificator.
“Menționăm faptul că nu există o statistică cu privire la personalul vaccinat/nevaccinat care participă zilnic la activitățile de prevenire și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, ne-au transmis reprezentanții IPJ Vrancea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.