Jurnal de Vrancea, prima sursă de informație la votul de duminică

0
131

Portalul de știri jurnaldevrancea.ro va prezenta pe durata întregului proces electoral modul cum votează vrâncenii, trendul la nivelul județului, dar vă va aduce și știri în exclusivitate despre strategiile partidelor, în ziua votului. Cititorii vor putea vizualiza materiale video transmise live, galerii foto dar și stiri documentate despre procesul de vot la nivelul județului. De asemenea, la închiderea urnelor, de la noi veți afla rezultatele exit polurilor precum și numele celor ce vor fi trimiși în Parlament prin vot direct.

Pe tot parcursul votului, jurnaldevrancea.ro va asigura un flux neîntrerupt de informații despre modul în care Vrancea votează.

În ce privește prezența la urne, cu doar câteva ore înainte de deschiderea urnelor, Guvernul a anunţat lansarea unei platforme care permite vizualizarea datelor privind prezenţa la vot.

Platforma, construită în cadrul proiectului GovITHub, poate fi accesată la adresa radar.ithub.gov.ro, şi permite vizualizarea, cu actualizări la fiecare 5 minute, sincronizate cu datele transmise de BEC, a prezenţei în fiecare judeţ. Cei care accesează pagina pot vedea şi date pentru fiecare localitate în parte – care este prezenţa, câte persoane au votat, câte secţii de votare sunt acolo şi ora ultimei actualizări.

Aceleaşi date pot fi văzute pentru diaspora – prezenţa în fiecare ţară, precum şi numărul de secţii amenajate în fiecare stat.

Mai mult, participarea la vot poate fi monitorizată accesând prezenţa la vot pentru fiecare secţie de votare amenajată în diaspora.

„Imediat după alegerile parlamentare, platforma va oferi informații despre prezența totala la vot din ziua alegerilor și poate contribui ulterior, la verificarea informațiilor de pe teren și transparentizarea procesului electoral”, arată o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here