Klaus Iohannis atac dur la PSD: „Au vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motive să critice Guvernul”

0
113
Președintele Klaus Iohannis atac dur la PSD. Într-o declarație de presă, șeful statului a avertizat asupra recordului negativ de îmbolnăviri cu COVID-19 înregistrat joi la nivelul întregii țări. Klaus Iohannis acuză PSD că a a vrut să creeze o criză sanitară, pentru ca la final să poată critica Guvernul pentru proasta gestionare a pandemiei. Declarațiile Președintelui au venit la finalul unei întâlniri cu ministrul de Interne, Marcel Vela, cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat şi cu secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor şef de poliţie Bogdan Despescu.

„Azi e un nou record negativ, extrem, extrem de îngrijorător. Cum am putut să ajungem aici? Se știe foarte clar că în starea de urgență în România am avut epidemie, decese, dar un număr foarte limitat de noi infectări. (…) Dar situația nu a convenit PSD. PSD a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români. (…) Și atunci a acționat acolo unde are încă putere. Au făcut harcea-parcea puțina legislație pe care am avut-o pentru a gestiona pandemia. Câteva date: în 25 iunie, CCR stabilește că anumite articole sunt neconstituționale. În acea zi am avut 465 de cazuri noi. În 2 iulie, CCR motivează decizia. Erau 450 de cazuri. Guvernul nu a putut în această perioadă să vină cu o nouă inițiativă pentru că trebuie preluate observațiile CCR. Apoi, în 4 zile, guvernul se mișcă rapid și depune proiectul de lege pentru carantină în Parlament. PSD începe să tragă de timp și legea care putea fi trecută urgent prin Parlament se dezbate 2 săptămâni, timp în care pacienți bolnavi pleacă acasă, nimeni nu e carantinat și amendat. Rezultatul îl citim azi în tabel. Legea ajunge la mine în 18 iulie, o promulg imediat. 888 de cazuri în 18 iulie. De ce a făcut PSD așa ceva? Explicația e cutremurător de simplă! PSD a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motive să critice Guvernul. Acesta este PSD-ul!, aceasta este explicația, vă rog să o țineți minte. (…) Toate studiile sociologice arată că 90% din voi respectă regulile. Vă mulțumesc! Cei care nu au înțeles vor fi amendați. E obligatoriu ca toată lumea să respecte normele ca să putem stăpâni această boală”, a transmis Președintele Klaus Iohannis.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.