La alegerile locale din 2016 se va introduce un sistem electronic de verificare a votanţilor

0
292

Un sistem electronic de verificare a votanţilor va fi introdus la alegerile locale din 2016, în fiecare secţie de votare, astfel încât se va şti instantaneu dacă o persoană a mai votat în acea zi, iar Guvernul şi-a luat angajamentul pentru realizarea sistemului, spune deputatul PNL Victor Paul Dobre.

Deputatul PNL Victor Paul Dobre a declarat că la alegerile locale de anul viitor se va introduce un sistem electronic, în fiecare secţie de votare, prin intermediul căruia se va verifica foarte repede dacă o persoană şi-a mai exercitat votul în ziua respectivă într-o altă secţie: Astfel, potrivit lui Dobre, Legea alegerilor locale prevede ca, la intrarea în secţia de votare, CNP-ul fiecărui votant să fie introdus de către un operator într-o bază de date valabilă la nivel naţional.

„În fiecare secţie de votare va fi un membru în plus, cu ghilimele, va fi un operator. În momentul în care intri în secţie, va verifica, înainte de procedura de vot, pe baza actelor de identitate, dacă ai mai votat, dacă faci parte din secţia respectivă, instantaneu. Deci va fi un sistem la nivelul întregii ţări”, a afirmat Dobre.

Potrivit deputatului, în cazul în care sistemul electronic se defectează, procesul electoral nu va fi întrerupt, iar verificarea alegătorilor se va face ulterior, imediat ce defecţiunea a fost remediată.

Dobre a spus că pentru realizarea sistemului electronic de verificare a alegătorilor există un angajament din partea Guvernului, iar achiziţia va fi coordonată de Autoritatea Electorală Permanentă şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.