La ce risc vă expuneți dacă luați în exces cel mai vândut medicament de pe piață contra durerii !

0
212

În România, unul dintre cele mai vândute medicamente și deopotrivă printre cele mai consumate este ibuprofenul. Este utilizat, de multe ori fără a avea rețetă ori indicație din partea unui specialist, pentru a ameliora durerea, pentru a trata inflamațiile, însă acest medicament, luat în exces și în doze prea mari,  sporeşte uşor riscul unui infarct sau accident vascular cerebral.

Avertismentul vine din partea Agenţiei Europene a Medicamentului ai cărei specialiști subliniază că riscul cardiovascular crescut nu afectează decât pacienţii care depăşesc o doză de ibuprofen mai mare de 2.400 de mg pe zi.

Nu a fost observat niciun risc la persoanele care au luat mai puţin de 1.200 de mg pe zi, ceea ce înseamnă majoritatea pacienţilor. Doza obişnuită la un adult este de între 200 — 400 mg de trei ori pe zi.

Ibuprofenul este un medicament comercializat din anii 60 sub diferite denumiri, precum Advil sau Nurofen. Unele forme, în special cele de 200 mg, sunt la vânzare liberă în mai multe ţări europene.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.