La Gura Caliței, Primăria a construit un teren de fotbal și vrea să înființeze și o echipă până la toamnă

0
142
  • Primarul liberal Gică Grosu a reușit să schimbe fața comunei

În comuna Gura Caliței se lucrează la câteva investiții foarte importante pentru comună. În centrul localității a început construcția unei școli noi, cu patru săli de clase, pentru care au fost obținute fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Autoritățile au luat această decizie deoarece clădirea vechii școli, în care se învață acum, nu este într-o stare bună, cu grupuri sanitare în exterior și ar fi necesitat costuri pentru reabilitare foarte mari.

Este o investiție foarte importantă pentru copiii din comună, care vor avea cele mai bune condiții pentru învățat. Sperăm ca noua școală să fie terminată într-un an”, a declarat liberalul Gică Grosu, primar al comunei.

La o altă școală din Gura Caliței, cu clasele V – VIII, se va instala o centrală termică, care va furniza căldură în locul sobelor vechi de câteva decenii. Investiția presupune și realizarea unei camere în care se va amplasa centrala. Primăria Gura Caliței a obținut fonduri de la Ministerul Dezvoltării în valoare de 1,3 milioane lei pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă potabilă în satul Plopu. Investiția, de care vor beneficia aproximativ 200 de locuitori, este scoasă la licitație.

O investiție care va începe în curând este cea de asfaltare a 600 metri de drum la intrarea în comună, cu fonduri europene obținute de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, prin intermediul Grupului de Acțiune Locală Valea Rîmnei.

Până acum, în cei trei ani de mandat ai primarului PNL Gică Grosu au fost realizate și alte investiții. Astfel, cu fonduri din bugetul local s-au construit cinci parcuri pentru copii. Patru sunt amplasate la școlile din comună, iar unul la terenul de fotbal finalizat anul trecut. Terenul a fost construit cu fonduri proprii de Primăria Gura Galiței și este prevăzut cu instalație pentru iluminat nocturn.

Autoritățile locale intenționează ca în toamna acestui an să înființeze o echipă de fotbal, pe care să o înscrie în fotbalul județean. La această dată se află în curs de finalizare repararea drumurilor care au fost stricate de ploi anul trecut, cu o lungime totală de aproximativ 6 km. În urma demersurilor făcute de edilul Grosu, Primăria a primit anul trecut fonduri guvernamentale de 1,5 milioane lei pentru calamități. Drumurile au fost readuse la starea inițială și au mai rămas de realizatdoar șanțurile. În anul 2017, tot cu fonduri pentru intervenții în urma calamităților, a fost scos din izolare satul Groapa Catrinei. Accesul locuitorilor peste Rîmna se făcea pe un pod vechi, din lemn, care a fost luat de ape. Primăria a construit un nou pod, pe care acum sătenii pot ajunge la locuințele lor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.